Pumptrack Lizbona
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
15. oktobra 2021

To nedeljo za mavrične majice v Lizboni. UCI z novostmi za disciplino BMX race. Zadnji preizkušnji pokala Alpe-Adria BMX ta vikend v Rivignanu in fotogalerija iz SGL.

Svetovno prvenstvo na grbinastih poligonih

bo ta konec tedna v Lizboni. Grbinasti poligon na Portugalskem je ena najboljših stvaritev podjetja Velosolutions, s katerim upravlja nekdanji spustaš in komentator svetovnega pokala v spustu, Švicar Claudio Caluori. Poligon tik ob morju bo pravi izziv za tekmovalce, ki so si vstopnico na svetovno prvenstvo prislužili na enem izmed 24 prizorišč širom sveta. Vstopnico na svetovno prvenstvo so si prislužili prvi trije v moški in ženski kategoriji.

Zadnjo možnost za uvrstitev na finale, ki bo v nedeljo, 17. oktobra bodo imeli tekmovalci dan prej na istem prizorišču in prvim trem v vsaki kategoriji se bo preko “last chance” kvalifikacij uspelo prebiti v na nedeljsko preizkušnjo. Ogled v živo na Red Bull TV.

Zula, Clerte, Bensink, Ridenour in Mechielsen v Lizboni

Glavni akterji so že prispeli na Portugalsko, si ogledali grbinasti poligon, se razgledali po mestu in se kasneje srečali z možakom, ki stoji za celotnim projektom. Nadaljevanje si oglej na kanalu youtube.

Spremembe v svetovnem pokalu BMX

Pri mednarodni kolesarski zvezi UCI so se dodobra poglobili v disciplino race. Od sedaj naprej nič več disciplina supercross, ampak samo še UCI World Cup. Tudi izbira številk ne bo več samoumevna. Prvih osem bo v vsaki novi sezoni vozilo številke od 1 do 8, odvisno na katero mesto se bodo uvrstili v finalu. Tekmovalci do 40 mesta na točkovni lestvici konec koledarskega leta bodo za naslednjo sezono izbirali številke do 199. Kako bo vse skupaj videti, si preberi na 15.ie.

Trenutne startne številke: številki 1 nosita svetovna prvaka Nizozemec Niek Kimmann in Britanka Bethany Shriever, lestvici najdeš tukaj in tukaj.

Nekaj novosti za BMX kategorije challenge

Za kategorije challenge z naslednjo sezono pred tekmovanji ne bo več potrebno predložiti fizične tekmovalne licence v obliki kartice. Za posredovanje podatkov bo morala poskrbeti matična kolesarska zveza, vodja ekipe ali reprezentance pa bo pri prijavah moral potrditi, da so podatki pravi. Najnižja starost za tekmovanja na evropskih pokalih je dopolnjenih 8 let do 31. decembra tekočega leta (velja za 20-palčna kolesa), in 12 let (velja za kategorijo cruiser). Novost, ki prihaja in bo predstavljena 1. januarja prihodnje leto, so tudi moti, ki naj bi bili po novem nekoliko drugačni, a še vedno z mešanjem tekmovalcev v posameznih motih. Ostale novosti si lahko prebereš v zadnjem dopisu Mednarodne kolesarske zveze. uci.org.

Finale Alpe-Adria BMX v Rivignanu

Sobota in nedelja, 16. in 17. oktober, sta rezervirana za veliki finale regijskega pokala Alpe-Adria BMX. Le nekaj deset kilometrov stran od slovenske meje se bo pri naših zahodnih sosedih zaključila dolga letošnja sezona v disciplini BMX race. Informacije najdeš na 48erre bmx team.

San Giovanni Lupatoto

Na uradnem facebook profilu gostitelja predzadnjih dveh preizkušenj pokala Alpe-Adria BMX Lupo Libertas se je nabralo več kot 300 fotografij, tako z dirke, kot iz zakulisja. Klik.

Preberi še

BMX tahitre

Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam