23. avgusta 2013

Prvi XCE v Hrastniku je postregel z napetim dirkanjem, žal tudi s padci, poškodoval se je tudi up za svetovno prvenstvo Miha Halzer.

Na prvem eliminatorju v Hrastniku, ki so ga v okviru festivala Štuor priredili člani KD Hrastnik, je zmago v članski dirki osvojil madžarski prvak Mark Csielka pred Kevinom Bergincem in presenečenjem, domačinom Rokom Skazo.

Halzer s poškodbo rame odpisan za SP

Kar nekaj favoritov je dirko končalo predčasno oziroma se niso uvrstili v veliki finale. Žal je med njimi tudi domačin in svetovni ter evropski podprvak Miha Halzer, ki se je želel večer pred odhodom na svetovno prvenstvo v Južno Afriko dokazati še pred domačimi navijači. Miha ni bil edini, ki jo je že v kvalifikacijah skupil na skakalnici na vrhu vzpona takoj po štartu, na katerega so fantje očitno ob merjenju časa prinesli več hitrosti kot na treningu. Po padcu čez krmilo in premetu čez ramo je bil Miha med četverico na pregledu v trboveljski bolnišnici. Prvo slikanje, stopnica na rami in spomin na dosedanje poškodbe kažejo na poškodbo ramenskih vezi, tako nastop na svetovnem prvenstvu za Mihata že odpade. Opozorila selektorja Roberta Pintariča, naj reprezentantje pazijo na zadnjih treningih (samoumevno tudi na dirkah) pred odhodom, so se izkazala za še kako modra.

“A jaz nikdar ne bom drugačen, ne znam dirkati na pol …” je z roko v trikotni ruti povedal Halzer, potem ko je Pintariču že poslal sms. “Čez skakalnico sem poskušal iti po tleh, pa mi ni uspelo, dvignilo mi je zadnje kolo. Škoda, bil sem dobro pripravljen.”

Vrstni red člani
1. Mark Csielka (Mad, Waberer’s Areus Cube)
2. Kevin Berginc (Rajd Trek)
3. Rok Skaza (KD Hrastnik)
4. Andraž Jeršin (MTB Trbovlje/Specialized)
5. Rok Korošec (Calcit bike team)
6. Blaž Vrbnjak (KD Hrastnik)
7. Urban Ferenčak (Calcit bike team)
8. Zoltan Vigh (Mad, Waberer’s Areus Cube)

U17
1. Luka Berginc (ŠKTD Avče)
2. Miha Tratnik Bajc (Sloga 1902 Idrija)
3. Nejc Mrak (Sloga 1902 Idrija)
4. Aljaž Tratnik (Sloga 1902 Idrija)

Na uvodni fotografiji boste poznavalci na Mihovi levi rami prepoznali poškodbo …

Sledite nam