Monika Hrastnik, Lurd
24. marca 2022

Monika Hrastnik že komaj čaka prvo dirko sezone svetovnega pokala. Novo kolo in novi cilji.

Pred jutrišnjim prvim treningom z merjenem časov si je danes aktualna evropska prvakinja v spustu Monika Hrastnik že ogledala progo v Lurdu. Ta konec tedna bo ob dveh Slovencih edina Slovenka na startu.

Kaj je novega pri ekipi Dorval AM Commencal, katere članica je in kaj pričakuje od prve letošnje dirke za svetovni pokal, pa v nadaljevanju.

Monika pove:

“Vesela sem, da se bo sezona začela, čeprav zelo zgodaj. Z ekipo smo imeli nekaj trening kampov. Nazadnje sem bila tri tedne skupaj na Portugalskem in v Franciji, kjer smo odpeljali tudi dve lokalni dirki, ki sta bili za ogrevanje, čeprav je bila velika konkurenca. Kar se opreme tiče, smo pred dvema tednoma dobili nove okvirje Commencal V5, ostalo pa v večini ostaja enako.

dorval am commencal
Monika Hrastnik, Camille Balanche in Benoit Coulanges na ogledu proge, foto Jey Crunch

Cilj za to sezono je, da bom dobra na vseh dirkah, ha ha. Pomembno je, da sem konstantna na dirkah svetovnega pokala. Lani mi je poškodba preprečila borbo za mesto v peterici skupne razvrstitve, tako, da moram letos to popraviti. Na prvem svetovnem pokalu v Lurdu si pa želim samo samozavesti, uživati in odpeljati, kot znam. Dala bom vse od sebe, bo pa ta dirka pokazatelj, na katerih stvareh še moram delati pred drugo dirko.

Opravili smo ogled proge in videti je super. Je tehnična, strma, polna skal in vreme je zaenkrat ok. Upam, da ostane tako, drugače bo drsalnica. Bo pa treba kar ‘spustit’ čez par velikih skokov.”

Nova sezona, novo kolo. Prenovljena Commencalova spustaška “raketa”. Foto Jb Liautard.

Moniki lahko slediš na Instagramu: @monikahrastnik

Naslovna fotografija Jey Crunch @crunch724

Preberi še

Ta vikend: Spustaši romajo v Lurd

Sledite nam