Sakarya
8. oktobra 2021

Do konca sezone še štiri dirke v superkrosu, štiri dirke pokala Alpe-Adria in dirke na Slovaškem, na Češkem in 3-Nations Cup v Nemčiji, Kimmann mlajši pa se javlja z Danske.

Svetovni pokal superkros

Do konca sezone čakajo BMX tekmovalce v disciplini superkros kar štiri dirke svetovnega pokala. Vse štiri se bodo odvile na istem prizorišču. Turška Sakarya je zelo dobro znana gorskim kolesarjem, saj je tam lansko leto potekalo svetovno prvenstvo v maratonu. Proga, ki je umeščena v kolesarski oval – da, tudi tega imajo v športnem centru – velja za eno lepših prog za superkros na svetu. Peta in šesta preizkušnja se bosta odvili 23. in 24. oktobra, zadnji dve pa 30. in 31. oktobra. Prenosi in časi v živo bodo na voljo na uci.org. Dodatne informacije najdeš na tem mestu.

Ta vikend v Italijo

Trinajsta in štirinajsta preizkušnja regijskega pokala Alpe-Adria bosta ta vikend, 9. in 10. oktobra, v San Giovanni Lupatotu. Tam bo zagotovo veliko slovenskih tekmovalcev, ki se borijo za visoke uvrstitve v skupnem seštevku pokala. Na dirkaški vikend poleg Avstrijcev, Slovencev in Madžarov poleg domačih gostiteljev pridejo tudi tekmovalci iz Švice, saj bodo imeli nekaj dni kasneje pripravljalni kamp nedaleč stran v Veroni. Informacije o predzadnji preizkušnji najdeš na libertaslupatotina.it.

Tudi naslednji vikend v Italijo

Letošnji finalni preizkušnji pokala Alpe-Adria bosta potekali v Rivignanu, za Slovence morda najbolj poznanem BMX prizorišču. Po sedmih letih se finale prvič seli iz Avstrije, saj je bil v preteklih letih gostitelj zadnjih preizkušenj Baierdorf. Tokrat bo dirka 15. in 16. oktobra potekala v domeni domačega kluba 48erre BMX Team. Mimogrede, Rivignano in Mühlen (prizorišče avgustovskih dirk regijskega pokala in domača proga kluba, nad katerim bdi organizator Andy Kogler, šef in idejni vodja projekta) sta že dve leti pobrateni mesti. Informacije o dirki boš kmalu našel na 48errebmxteam.it.

Greš na Češko?

Če ne drugega, je vabilo na dirko v češko Bílino, ki leži slabih sto kilometrov nad Prago, zelo prisrčno. Če bi rad prevozil 800 kilometrov, se odpravi zelo kmalu, saj bo dirka potekala samo en dan, in sicer 9. oktobra.

Slovaška je nekoliko bližje

Dunajská Lužná nedaleč stran od Bratislave, ta vikend gosti 9. in 10 dirko slovaškega pokala. Organizator je domači klub Henky Riders, klub trenerja Petra Henčla, ki je dobro znan tudi slovenskim BMXarjem. Več informacij najdeš na facebooku.

Nemčija

Zadnji nemški dirkaški vikend bo v Ahnatalu, nedaleč stran od Kassla. 3-Nations Cup je letos postregel z vrhunskimi preizkušnjami in ni vrag, da tudi zadnji dve v Ahnatalu ne bosta na visokem nivoju! Več informacij najdeš na rsc-weimar-ahnatal.eu.

Justin na Danskem

Justin Kimmann je za počitniško destinacijo izbral København in se z družbo preizkušal na lokalni BMX progi.

Naslovna fotografija Sakarya BMX

Prejšnje BMX tahitre

Sledite nam