BMX tahitre, Maj Nanut
13. maja 2022

Evropski pokal BMX v Stuttgartu, videi z dirk italijanskega pokala, nadaljevanje pokala Alpe-Adria v Vösendorfu, Ragot pravi, da je Papendal najboljši.

Stuttgart v živo

Prenos sedme in osme dirke evropskega pokala bo v živo potekal v soboto 14. in v nedeljo 15. maja, od 10. ure dalje na spletni strani uec.ch. Razvrstitve po motih, četrfinalih, polfinalih in finalih bodo na voljo na jstiming.nl. Seznam prijavljenih (skoraj 850 jih je) najdeš tukaj. Tja je že odpotovalo 15 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev.

Alpe-Adria BMX Vösendorf

Naslednji konec tedna, 21. in 22. maja se nadaljuje regijski pokal Alpe-Adria. Gosti ga BMX Vösendorf Austria, na progi nekaj kilometrov stran od avstrijske prestolnice. Vse informacije najdeš na bmx-voesendorf.at, klubi pa so že dobili prijavne obrazce, tako da je poskrbljeno za vse.

Pregled proge evropskega pokala

Takole so videti kuclji in zavoji na progi v predmestju Stuttgarta, ki ta konec tedna gosti evropski pokal. Po progi se je sprehodil David Jäckel.

Italijanski pokal

Peta in šesta dirka močnega italijanskega pokala sta bili pretekli vikend v Veroni, nastopilo je preko 450 tekmovalk in tekmovalcev. V zgornjem videu finale kategorije 17+, na youtube kanalu bmxr.it pa si lahko ogledaš ostale videe, tudi četrt- in polfinalnih voženj.

Mathis Ragot

Nekdanji mladinski svetovni prvak (leta 2016) pravi, da je proga v nizozemskem Papendalu najboljša proga na svetu. Pa je res? Ni slaba, tudi v živo ne. @mat61mat

Naslovna fotografija Grega Stopar @stopargrega

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam