BMX
19. februarja 2021

Datumi regijskega pokala Alpe-Adria so znani, kot tudi prizorišče svetovnega prvenstva 2026. Pravilnik OGK za sezono 2021, dela na mariborski progi ter Mattia Furlan na pripravah z italijansko reprezentanco.

Pokal Alpe-Adria BMX 2021

Končno! Znani so datumi priljubljene serije regijskega pokala, ki vključuje Slovenijo, Avstrijo, Italijo in Madžarsko. Letos po dve prireditvi v vsaki državi, ljubljanska tudi kot UCI C1. Edina pomanjkljivost v uradnem koledarju na spletni strani bmx-alpe-adria.eu je ljubljanski datum v koledarju, saj je KD Rajd prvotno aprilskega zaradi nerazjasnjenih okoliščin glede epidemije Covid-19 prestavil v mesec avgust.

Prizorišča

  • 17. in 18. april Ljubljana (Sovenija) – PRESTAVLJENO!
  • 8. in 9. maj, Maribor (Slovenija).
  • 15. in 16. maj, Vösendorf (Avstrija).
  • 22. in 23. maj, San Giovanni Lupatoto (Italija).
  • 12. in 13. junij, Sopron Madžarska).
  • 7. in 8. avgust, Ljubljana (Slovenija), nedeljska dirka UCI C1.
  • 28. in 29. avgust, Mühlen (Avstrija).
  • 18. in 19. september, Gencsapati (Madžarska).
  • 16. in 17. oktober, Rivignano (Italija), zaključna prireditev.

Svetovna prvenstva do leta 2026

Kot veš, letošnje svetovno prvenstvo v disciplini BMX race bo na Nizozemskem. Prizorišče pa Papendal. Leto 2022 bo v znamenju Francozov. Tekmovalo se bo v Nantesu. Leta 2023 bo svetovno prvenstvo vseh kolesarskih disciplin v Glasgowu na Škotskem. Leta 2024 se smetana svetovnega BMXa seli v ameriški Rock Hill. Leta 2025 je zopet na vrsti Evropa. Svetovno prvenstvo bodo gostili Danci. Lokacija? Kopenhagen. Sedaj je jasno tudi to, kje bo svetovno prvenstvo leta 2026. Gostili ga bodo Avstralci in sicer na južni obali v Brisbanu. Več izveš na bmxnews.com.

BSX Racing Team

Mariborčani so zavihali rokave, preplastili dobršen del proge ter nekoliko spremenili drugi skok na prvi liniji. Več na facebooku: @BsxRacingTeam.

Mattia Furlan

V novem vlogu starega znanca ljubljanskih dirk Mattie Furlana si lahko ogledaš dvodnevni trening italijanske reprezentance.

Še enkrat skozi pravilnik nacionalnega pokala

Da po dolgem času brez tekmovanj ne pozabiš, kakšna so pravila na dirkah v BMXu. Od startnih številk, zaščitne opreme, vse do procedure na kvalifikacijah in v finalnih bojih. Pravilnik najdeš na kolesarska-zveza.si in sicer od 33. strani dalje.

Naslovna fotografija Tone Stojko

Prejšnje

BMX tahitre: Oh, ti datumi

Sledite nam