17. novembra 2013

Razglasili najboljše v minuli sezoni, za prihodnjo pa sestavili odbor, prešteli prireditelje, si izmislili nekaj novosti … Koledar bo očitno kar dolg!

V soboto so se v Ajdovščini sestali vsi, ki jih zanima prihodnost slovenskega gorskokolesarskega endura, ki se ga je letos, v prvi pravi sezoni, prijelo ime SloEnduro.

V prvem delu sporeda so si na kolesih dodobra prezračili možgane na pobočjih Čavna, nato pa so sedli v konferenčno sobo Hiše mladih nedaleč od legendarne proge za 4X Črn trn in se pogovorili, kako voditi SloEnduro v sezoni 2014.

SloEnduro 2014

Evidentiranih prirediteljev je ta trenutek z dvema čez mejo (prva spomladna dirka v Trstu in zadnja jesenska v Grožnjanu) kar osem. Domača prizorišča so: Cerkno, Koroška, Javornik, Čelešnk, Kamnik in Tolmin.

Za datume bo treba še malenkost počakati, vsaj za uskladitev z italijansko serijo SuperEnduro, ki tudi še ni sestavila svojega koledarja.

Odbor

V odbor, ki bo sprejemal odločitve o SloEnduru, so udeleženci izvolili po enega predstavnika vsakega prireditelja (Aleš Makuc, Damjan Kalčič, Nejc Bole, Jaka Tancik, Miha Spruk in Peter Dakskobler), dodatno pa še predstavnika dveh močnih ekip brez svoje dirke – Orbea Geax (Primož Štrancar) in Črn trn (Nejc Černilogar). Z odborom bosta tesno sodelovala še Manuel Vigini iz BBK Grožnjan, za konec sezone bodo priredili prvi enduro na Hrvaškem, in Andrej Dekleva iz mtb.si, ki bo skrbel za pojavljanje SloEndura doma in na tujem.

“Odbor” ni kakšna revolucija proti Odboru za gorsko kolesarstvo in BMX Kolesarske zveze Slovenije, saj bo deloval pod njim.

Novosti

Kar se tiče pravil, ne bo bistvenih sprememb. Okoli vedno vroče teme omejitev treninga in prevozov na štarte med treningom so se odločili, da bo to urejeno glede na lokalne razmere vsakega prizorišča. Merjenje s čipi ostaja standard. Tekmovanjem bodo prireditelji dodajali “promo” kategorijo, ki se bo pomerila na eni ali dveh lažjih preizkušnjah, za te udeležence bo nižja tudi štartnina.

Najboljši v 2013

Za konec so v sproščenem vzdušju podelili priznanja najboljšim v minuli sezoni. Najboljši v razvrstitvah serije so znani – med moškimi je največ točk zbral Nejc Rutar (Unior Tools Team) pred Robertom Kordežem in Nacetom Krivonogom (oba Orbea Geax), pri ženskah Ana Zupan (Energijateam.com) pred Sašo Bevk (ŠD Pedal) in Nino Rupnik (Energijateam.com). Vrstni redi vseh kategorij na sloenduro.com
Poleg njih sta priznanji dobila še najuspešnejša ekipa Orbea Geax in najboljši prireditelj MTB Koroška za Black Hole Enduro (izmed treh kandidatov je bil zmagovalec izbran s spletnim glasovanjem).

Hvala gostiteljem – KK Črn trn (Blšk za organizacijo prostora in prevoz, Ergi za joto) in Kamplc (Sebastjan za vodenje in še kaj).

{loadposition inside}
sloenduro.com

Uvodna fotografija je ena s kolesarjenja, ki so ga ponovili še v nedeljo. Vse foto Nejc Bole


Sledite nam