29. marca 2016

Dvojčka Markuš ter prijatelja Ferk in Mlakar v novem klubu. Enduro, pa še marsikaj drugega ‘epskega’ v hribih.

Najprej moramo poudariti, da Energija team ne razpada po šivih. Čeprav so njihovi člani ustanovili že spustaško ekipo BATT Team, o kateri smo pisali nedavno, trojica pa še športno društvo Epic Outdoor Crew, ki jo bomo v kolesarstvu srečevali predvsem v enduru.

Epic Outdoor Crew sestavljata dvojčka Klemen in Rok Markuš, Gregor Ferk in Luka Mlakar. Le Luka ne prihaja iz Energije, čeprav je tudi on lani že nastopal na preizkušnjah serije SloEnduro. Klemen, Rok in Gregor pa so že znana imena od začetka domačega enduro dogajanja.

Poleg SloEndura zopet tudi v Francijo

Ekipo je oblekel Factory Store z oblačili in zaščitno opremo AlpineStars, za dober oprijem skrbijo gume Maxxis ter ročaji ESI, da vseeno niso prehitri, pa poskrbijo zavorne obloge EBC. Ekipo v dogodivščinah podpirajo tiskarna Element, Športna terapija Nebo, Factory Store, Insolit, Eltibo, Mesnica Zaprice, Kodesis in Gostilna pri planinskem orlu.

Njihovo bojišče bodo predvsem dirke serij SloEnduro in SloEnduro 4Fun. Ponovno pa se bodo udeležili posebne enduro dirke Enduro2 v francoskem Les Arcsu, kje se v idiličnem gorskem okolju odvija ena lepših enduro preizkušenj. Lanska reportaža

Ne gre le za kolo

Že ime Epic Outdoor Crew pa razkriva, da ne gre le za kolesarstvo. Tu so še jadralno padalstvo, gorski teki, turna smuka, gorništvo … epske zadeve, ki jih druščina deli s svetom preko zanimivih fotozgodb.

FB stran: www.facebook.com/EpicOutdoorCrew

Fotografija je v domeni družine Markuš, z njo nas vedno znova popeljejo po čudovitih kotičkih gora in narave, prisotni pa so tudi na večini enduro dirk.

Več na blogu markusteam.blogspot.si

Vse fotografije Dušan Markuš

Sledite nam