BMX
12. februarja 2021

Končno znan urnik svetovnega pokala v disciplini superkros, nekdanji mladinski svetovni prvak uživa v sončni Španiji, popoln koledar prireditev pri naših severnih sosedih in nekaj BMX zgodovine: evropsko prvenstvo pred 30 leti.

Svetovni pokal v superkrosu

Po lanski klavrni, še ne dobro začeti in kmalu zaradi koronavirusa končani sezoni svetovnega pokala v najatraktivnejši kategoriji discipline race, bo letošnji svetovni pokal štel osem preizkušenj.

Začelo se bo 8. maja v nemškem Stuttgartu, nadaljevalo štirinajst dni kasneje v Bogoti v Kolumbiji. Nato bo sledilo skoraj pet mesecev premora. S 23. oktobra sledi nadaljevanje v turški Sakaryji (lansko leto so gostili svetovno prvenstvo v gorskokolesarskem maratonu).

Tam bodo dirke v dveh zaporednih vikendih. Celoten program si lahko ogledaš na uci.org.

Naslovna fotografija UCI BMX Supercross.

Mathis Ragot

Mladinski evropski prvak leta 2016 in francoski reprezentant uživa na zimskih pripravah v Španiji.

Avstrijci razkrili datume

Začrtana je tudi sezona BMX tekmovanj, ki se bodo odvila pri naših severnih sosedih. V Avstriji se bodo tekmovalci selili med Vösendorfom, Baierdorfom, Mühlnom, Veitschom in Bludenzom. Datumi in prireditve na facebook profilu Sport Union Rad und – BMX Club Baierdorf.

Bilo je pred 30 leti

Slough (blizu Londona) je leta 1991 gostil evropsko prvenstvo v BMXu. Takole so bile pred tremi desetletji videti proge in kolesa. V reportaži boš spoznal takratnega zvezdnika Nizozemca Basa de Beverja, ki je po končani BMX karieri odplul v gorskokolesarske vode in uspešno nastopal v spustu in 4krosu. Po upokojitvi je bil tudi BMX in MTB selektor.

Preberi še

BMX tahitre 81: Novost v pokalu Alpe-Adria BMX

Sledite nam