BMX tahitre, foto Klemen Humar
31. julija 2020

BMX vročica ta vikend v prestolnici. V pričakovanju prvih dirk evropskega pokala, Madžari zopet prenavljajo progo v Sopronu, dres v podporo Kaiju Sakakibari in vlog Connorja Fieldsa.

BMX Race Ljubljana

Prva letošnja dirka na domačih tleh in tudi širše je tik pred vrati. Nekoliko skromnejša startna lista kot lani, a vseeno pričakujejo manjše odprave tekmovalcev iz Avstrije, Češke, Italije, Mažarske in Francije. Glavnino tekmovalcev bo predstavljala slovenska BMX druščina iz klubov BSX Racing Team, KD Rajd, KK Črn trn in TBP Lenart. Program najdeš na bmxraceljubljana.si, obsežno napoved pa na mtb.si: Dirkaška BMX sezona štarta v Ljubljani.

Dobro si je prebrati tudi navodila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Evropski pokal

Zaenkrat kaže, da prvi dirki letošnjega evropskega pokala 5. in 6. septembra v Veroni ne bosta odpovedani. Kar pomeni, da dirkanje na najvišjem nivoju tudi letos bo! Velja pa opomniti klube, da so prijave tekmovalcev možne do 19. avgusta. Več informacij o dirki najdeš na uec.ch.

V Sopronu zopet prenavljajo

Po nedavnem državnem prvenstvu Madžarske še ena delovna akcija na progi, ki gosti tudi dirke pokala Alpe-Adria. Kaj se novega dogaja na progi, izveš na tem mestu.

Dres v podporo Sakakibari

Pred dvema dnevoma je 24. rojstni dan praznoval Kai Sakakibara. Pri proizvajalcu športnih oblačil Nologo so se odločili, da izdelajo poseben dres za podporo poškodovanemu avstralskemu BMXarju in celoten izkupiček od prodaje namenijo njegovi čim hitrejši rehabilitaciji. Dres lahko vidiš na facebook profilu @NoLoGosport.

Brez verige

Ko se pojavi vlog aktualnega olimpijskega prvaka Connorja Fieldsa, potem veš, da bo zabavno. Tokrat so tekmovali brez verige na kolesu.

Naslovna fotografija Klemen Humar

Sledite nam