Jakob Klemenčič
10. avgusta 2020

Reprezentanca v krosu, ki so jo sestavljali mlajša članica Vita Movrin in mladinci Teo Pečnik, Blaž Žle ter Jakob Klemenčič, se je pod vodstvom selektorja Matjaža Budina in pomočnika Simona Erjavca odpravila na dirko v Alpe d’Huez.

Prva resnično močna dirka za naše mlade reprezentante v tej sezoni se je sanjsko razvila za Jakoba Klemenčiča, dobro pa so se odrezali tudi ostali. Izredno močna dirka francoskega pokala, ki je štela tudi za serijo Junior UCI, je na start privabila mnoga znana imena svetovnega pokala, poleg njih pa so se pomerili tudi slovenski mladi reprezentantje.

Vita

Mlajša članica Vita Movrin je v svoji kategoriji mlajših članic in to kljub padcu na tehničnem odseku, tam je izgubila nekaj dragocenega časa in mest, dirko končala na 13. mestu, v absolutni članski kategoriji pa se je s 13 minutami in sekundo zaostanka uvrstila na 27. mesto.

Med ženskami je prvo favoritinjo Švicarko Jolando Neff presenetila domačinka Lena Gerault, v prvo deseterico pa so se zvrstila najboljša dekleta svetovnega pokala: Italijanka Eva Lechner, Francozinje Pauline Ferrand Prevot, Margot Moschetti in Julie Bresset.

Jakob, Teo in Blaž

Med mladinci kategorije U19 se je bil hud boj za pozicije, saj je bilo na startu kar 150 tekmovalcev. V začetnih krogih je pobudo prevzel Teo Pečnik, ki pa so ga domači tekmovaci kmalu potisnili nekaj mest nazaj.

Jakob Klemenčič je odlično izkoristil startno pozicijo, startal je iz prve vrste, skozi celotno dirko vozil svoj tempo in bil konstantno v deseterici. Pečnik je vmes nekoliko popustil, a vseeno prišel do 27. mesta in tako le za las zgrešil točke UCI. Odlično pa je dirko zaključil Klemenčič, ki je bil na koncu osmi s štirimi minutami in 16 sekundami zaostanka za zmagovalcem Francozom Mathisom Guayem.

Tretji predstavnik Blaž Žle, ki je v prvem krogu vozil okoli štiridesetega mesta, je na sredini dirke storil napako in padel, nato pa kljub bolečinam v kolenu vztrajal do konca in zasedel 77. mesto.

V članski kategoriji je slavil Nizozemec Milan Vader, drugo mesto je osvojil Francoz Jordan Sarrou, tretji je bil Švicar Thomas Litscher.

Slovenska reprezentanca bo svoje nastope nadaljevala 21. avgusta v švicarskem Gstaadu. Tam bodo tekmovali v sklopu izredno močnega pokala Proffix Swiss Bike Cup.

Vrstni redi

Vir naslovne fotografije: facebook stran Kolesarske zveze Slovenije.

Sledite nam