BMX Race Ljubljana
27. julija 2020

Konec tedna bo živahno v BMX parku Ljubljana ob Linhartovi cesti. BMX Race Ljubljana z mednarodno udeležbo odpira sezono v regiji.

Prvi in drugi avgust sta v sezoni 2020 rezervirana za zdaj že tradicionalno BMX dirko BMX Race Ljubljana. Znova si obetamo mednarodno udeležbo, spletni prenos v živo ter bogat nagradni sklad, za dodatno popestritev dogajanja pa bomo priča tudi šovu na skokih.

Začetek sezone se je tudi za tekmovalce v dirkanju s kolesi BMX zamaknil globoko v poletje, prav Ljubljani pa je tako pripadla čast prve dirke v sezoni v širši regiji. Zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa so odpovedali celo vrsto tekmovanj na vseh nivojih in posledično letos tudi ne bo regijskega pokala Alpe Adria BMX. Dirka v Ljubljani bo imela kljub temu mednarodni značaj, saj so tekmovalci željni dirkanja tudi v sosednjih državah, štela pa bo tudi za slovenski pokal.

BMC Race Ljubljana

Dvodnevno tekmovanje bo potekalo po znanem konceptu – s sobotno popoldansko dirko in nedeljsko dopoldansko dirko. Dogajanje bomo začinili s sobotnim tekmovanjem v skokih (dirt jump), gledalci pa bodo dogajanje zaužili preko poročil in nedeljskega prenosa v živo (na spletni strani bmxraceljubljana.si).

Svoj prihod so napovedali tekmovalci iz sosednjih držav, ki v svojih državah prav tako še niso imeli dirk, najbolj številčne pa bodo seveda domače ekipe, v prvi vrsti BSX Racing Team iz Maribora, KK Črn Trn iz Ajdovščine in Rajd iz Ljubljane.

BMX race Ljubljana

Povzetek urnika

Sobota, 1. avgust

12.00-14.00 Treningi za vse kategorije
14:30 Začetek tekmovanja BMX Race Ljubljana / 1. dirka
18.00 Tekmovanje v skokih

Nedelja, 2. avgust

11.00-12.00 Treningi za vse kategorije
12.30 Začetek tekmovanja BMX Race Ljubljana / 2. dirka

bmxraceljubljana.si

Fotografije Klemen Humar @klemenhumar

BMX Race Ljubljana

Preberi še

BMX tahitre: Treningi, kampi in tekmovanja
Alpe-Adria BMX 2020: Kot vse kaže, pokala letos ne bo!

Sledite nam