BMX tahitre, Nantes
Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
5. avgusta 2022

Napeto dirkanje v članskih kategorijah na svetovnem prvenstvu Nantes 2022. Tam so po koncu finalnih dirk progo “zradirali” do tal, v Mariboru pa so dodali par kucljev.

Posodobitve na mariborski progi

Člani kluba BSX Racing Team so se med poletnim tekmovalnim premorom lotili delne prenove proge. Nekaj novih elementov pred tretjim zavojem bo vsekakor popestrilo treninge in prihajajoče dirke. Fotografije najdeš na uradnem FB mariborskega kluba.

Finalna vožnja moške elitne kategorije, Nantes 2022

Švicar Simon Marquart je dokazal, da njegove odlične predstave v svetovnem pokalu niso prišle kar tako. Postal je svetovni prvak. Drugo mesto je osvojil aktualni evropski prvak Britanec Kye Whyte, tretje mesto je osvojil francoski veteran, nekdanji dvakratni svetovni prvak in podprvak Joris Daudet.

Finalna vožnja ženske elitne kategorije, Nantes 2022

Zagotovo ena bolj izenačenih voženj v ženski kategoriji in morda najmanjša razlika v cilju med prvo- in drugouvrščeno. Ta je znašala stotinko sekunde. Po dveh naslovih v mladinski kategoriji je Američanka Felicia Stancil prišla do prvega članskega naslova. Drugo mesto je osvojila Švicarka Zoe Classens, tretje pa Nizozemka Merel Smulders.

Naslovi svetovnih prvakov kategorij junior in U23 so odšli v roke ….

Na uci.org najdeš vse rezultate, od kvalifikacijskih do finalnih voženj svetovnega prvenstva Nantes 2022. V kategoriji junior sta najboljša na svetu postala Francozinja Lea Brindjonc in Nizozemec Julian Bijsterbosch. V kategoriji U23 sta naslova romala v Francijo k nekdanjemu mladinskemu svetovnemu prvaku Leu Geroyanu in Danki Melene Sørensen.

Nantes: Progo zravnali s tlemi

Progo nedavno končanega svetovnega prvenstva v Nantesu so začeli rušiti. Že v naprej se je vedelo, da bodo organizatorji postavili le začasno progo, ki bo služila za francosko in svetovno prvenstvo. Montažne tribune so že odstranili, sedaj bodo eno boljših prog, zgradili sta ju podjetji ProTracks in Dig Tracks, po koncu tekmovalnega tedna zravnali z zemljo. Podjetje Protracks je bilo glavni izvajalec in projektant proge OI Tokio 2020, Dig Track pa je francosko podjetje, ki že več kot dve desetletji gradi proge po domači državi in tudi širše. Takole je videti, ko po sredini proge zapeljeta bager in buldožer.

Preberi še

BMX tahitre

Pumpaj Slo Zagorje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam