BMX tahitre, Nantes
Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
29. julija 2022

Nantes srečen kraj za gostitelje, avstralski BMXar na oddihu v Sloveniji in streha v Padovi.

SP Nantes, Mak Breznik Falk

Takole je Mak Breznik Falk dominiral v mtih in v osmini finala, nato pa z nekaj smole v četrtfinalu predčasno zaključil dirkanje na svetovnem prvenstvu. Poročilo najdeš pod naslovom SP BMX Nantes: Makova superiornost žal končana v četrtfinalu.

SP Nantes, medalje

Po treh dnevih dirkanja na svetovnem prvenstvu v kategorijah challenge so največ medalj, kar 34, osvojili Francozi. V zbirko so dodali 6 zlatih, 15 srebrnih in 13 bronastih. Z 12 osvojenimi medaljami jim sledijo Nizozemci, Američani na tretjem mestu imajo eno medaljo manj. Na UCI BMX World Championships.

SP Nantes, posnetki dirk

Na youtube kanalu UCI najdeš celotne posnetke prvih treh tekmovalnih dni kategorij challenge. Prvi dan je bil rezerviran za kategorije cruiser, drugi dan za kategorije od 8 do vključno 12 let, tretji da pa za vse starejše od 13 let.

BMX Padova

V klubu Panther Boys Padova so še nadgradili sodoben objekt. Startna klančina je dobila streho. Fotografije so objavili na uradnem profilu Facebook.

Kai Sakakibara v Sloveniji

Avstalski BMX zvezdnik se je ta teden mudil v naši deželi. Z dekletom si je privoščil krajši dopust na Bledu. Včeraj je odpotoval v Pariz in bo danes že na prizorišču svetovnega pokala v Nantesu. Sakakibara že več kot dve leti okreva po hudem padcu, ki ga je doživel na tretji dirki svetovnega pokala v avstralskem Bathurstu (BMX superkros: Žalost in jeza v Avstraliji). Kai je na svojem profilu Instagram takole objavljal fotografije z Bleda: @sakakibarakai.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam