30. maja 2019

Gaj Gorza je nastopil na dirkah evropskega pokala, ta vikend štajerski in italijanski pokal. Napovedujemo še dve kvalifikacijski tekmovanji za pokal Pumpaj Slovenija in dodajamo svež video naših severnih sosedov.

Evropski pokal

Na prizorišču lanskega evropskega prvenstva sta bili pretekli vikend 7. in 8. dirka evropskega pokala. Na startu kot edini slovesnki predstavnik Gaj Gorza (TBP Lenart / Maikun Thrill). Med 806 prijavljenimi tekmovalci na dirkaški vikend v francoskem Sarriansu je v kategoriji 15-16 let nastopil tudi Gaj, ki je imel v sobotni dirki 98 tekmecev, v nedeljo pa tri manj.
Sobotno preizkušnjo je zaključil v osmini finala in zasedel 64. mesto. V nedeljo je vozil še bolje in se na koncu prebil v 1/4 finala in zasedel končno 27. mesto!

Pumpaj Slovenija

Dve novi lokaciji kvalifikacijskih tekmovanj za pokal Pumpaj Slovenija v mesecu juniju. V soboto bo na pumptrack poligonu pri Pohorski vzpenjači ob 16. uri na sporedu 4. tekmovanje. Vse podrobnosti izveš na tem mestu. 7. junija, prav tako v soboto, pa peta preizkušnja v Postojni. Lokacija in dodatne informacije na facebooku

Avstrijski edit

Mühlen, domača proga bratov Kogler (Andi in Lukas) ter krajši akcijski video.

Štajerski pokal

1. in 2. junija bo nadaljevanje pokala gostil Baierdorf. Dirka, ki lahko slovenskim tekmovalcem služi kot odličen trening pred finalom pokala Alpe-Adria BMX, ki bo na sporedu septembra. Dogodek in vse ostale informacije so na voljo na BMX Club Baierdorf

Circuito Italiano

Italijanski pokal se s 7. in 8. dirko nadaljuje ta vikend. 1. in 2. junija bo živahno na BMX stadionu Olgiate Comasco, za organizacijo bo poskrbel lokalni klub BMX Ciclistica Olgiatese.

Sledite nam