9. januarja 2019

Lani je dogodek udaril prvič, letos se v bike park Ljubljana v Podutiku vrača 26. in 27. julija. Novost pumptrack. Pa video je tu!

Lani je udaril prvič, letos se vrača 26. in 27. julija. Dogodek Flat Out Ljubljana 2019 by WD40 Bike v bike parku Ljubljana v Podutiku v organizaciji ekipe BATT.

Tokrat se bo začel že v petek z večernim tekmovanjem na pumptracku pod žarometi. V soboto sledita paralelni slalom in “big air session” (lani whip-off).

Podrobnosti sledijo v naslednjih mesecih. Spored, prijave, dogodek na facebooku in take reči.

Video MZ Pix s Flat Out Lj 2018

O tekmovanjih

Big Air Session bo sproščeno tekmovanje brez kvalifikacij in finala, kjer bodo vsi udeleženci lahko ves čas uživali ob skakanju čez večje skoke. Potegovali se bodo za to, kdo da lahko kolo obrne bolj postrani, za najboljši trik in najvišji skok. Udeležba je možna le s povabilom.

Paralelni slalom je sestavljen iz dveh skoraj enakih prog. Po progi se spustita dva tekmovalca hkrati, vsak enkrat po drugi liniji. V primeru neodločenega izida hitrejši iz kvalifikacij izbere progo za dodatno, tretjo vožnjo. Zmagovalec dveh voženj napreduje v naslednji krog.

Na pumptracku bomo prav tako videli dvoboje, a bo vsak tekmovalec para nastopil posebej, hitrejši napreduje v naslednji krog.

Flat Out Ljubljana podpirajo Original WD40 Slovenia, Wheelbase Shop, Red Bull, Wolf Group, Factory Store, Unior Bike Tools, Zavarovalnica Triglav, Visit Ljubljana in Mestna občina Ljubljana.

Partnerji dogodka so KD Rajd, RVES, Rok Vodnik s.p. (ozvočenje), Klemen Humar (foto) in OSM Films (video).

Fotografije Klemen Humar

Sledite nam