BMX tahitre
1. julija 2022

Datumi evropskega pokala znani, finale italijanskega pokala BMX bo v Veroni, Avstrijci s še enim dirkaškim vikendom v Vösendorfu in posnetek z zadnje dirke v Latviji.

Evopski BMX pokal 2023

Pri Evropski kolesarski zvezi so že razkrili datume pokala, ne pa tudi prizorišč. Datumi so že določeni, prireditelje pa bodo razkrili konec leta. Sezona evropskega pokala 2023 se bo začela 18. in 19. marca. Ostali datumi pa so 8. in 9. april, 29. in 30 april, 20. in 21. maj, 10. in 11. junij in 2. in 3. september. Kavcija, ki jo mora potencialni prireditelj dirk položiti pri UEC, znaša 12.000 evrov.

Sprememba lokacije finala italijanskega pokala

V Rivignangu bi moral biti letošnji finale italijanskega pokala, a so ga prestavili v Verono. Ob progi v Rivignanu bodo namreč konec poletja pričeli z gradnjo tribun in športnega centra (telovadnice), tako Slovencem priljubljena proga letos ne bo gostila nobene dirke. Drug bo tudi datum finala. V Veroni se bodo tekmovalci pomerili 15. in 16. oktobra, teden dni po BMX Race Ljubljana. Datum najdeš na circuitoitalianobmx.it.

Avstrijci pohiteli z najavo

Pri BMX Racing Club Vösendorf so že razpisali termin za finalni dirki pokala Spodnje Avstrije. Ta bo v predmestju Dunaja potekal 3. in 4. septembra. Dirki bosta odprti za vse tekmovalce, tudi tiste brez avstrijskih licenc. Dogodek na facebooku.

Evropski pokal BMX Valmiera

Posnetek zadnje, 12. dirke letošnjega pokala, ki je bila v Latviji. Poročilo z dirke najdeš tukaj.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk @simon.s.falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam