BMX tahitre, Race Ljubljana
24. junija 2022

Julija bo pestro v prestolnici, BSX Racing Team prireja nekaj kampov, slovenski BMX tekmovalci so bili v Baierdorfu, ta vikend bodo tekmovali v Avstriji in v Latviji, video utrinki močnega z češkega pokala in en motivacijski.

BMX kamp v Ljubljani

Šestnajstega in sedemnajstega julija bo na ljubljanski BMX progi prav poseben dogodek. V sklopu turneje Stay Strong bosta mlade in manj mlade kolesarje veščin učila nekdanji italijanski prvak in stari znanec BMX race Ljubljana Mattia Furlan in aktualni mladinski svetovni prvak Marko Radaelli. Kamp, namenjen mlajšim, bo na sporedu 17., tisti za starejše pa 18. julija. Vse informacije, tudi prijavni obrazec, najdeš na kd-rajd.si.

BSX Racing Team treningi in kampi

Šef mariboskega kluba Tilen Frank od konca poletja dalje prireja kar nekaj BMX kampov. Prvi bo v Mariboru 31. avgusta, drugi 11. septembra v Ljubljani, potem pa v mesecih november in december sledijo kampi v Padovi in v Veroni ter januarja prihodnje leto daljši kamp nekje v Franciji. Več.

BMX Baierdorf

Pretekli vikend sta v Avstriji potekali dirki štajerskega pokala. Tam so nastopili člani BSX Racing Teama in KD Rajd. Kako so bili uspešni, si oglej na facebook profilih obeh klubov: @bsxracingteam in @kdrajd.

Pokal Vösendorf

Ta vikend bosta v predmestju Dunaja na sporedu dirki pokala Spodnje Avstrije. Dogodek najdeš na tem mestu.

Český pohár

Češki pokal je gostil Benátky nad Jizerou. BMX kompleks stoji slabih trideset kilometrov stran od glavnega mesta Prage in je najnovejša češka pridobitev. V zgornjem videu si lahko ogledaš finalno vožnjo kategorije 12 let, ostale videe najdeš na youtube kanalu Pavla Podolskyja.

Valmiera

Konec tedna bo pester tudi v Latviji, saj Valmiera gosti zadnji dirki letošnjega evropskega pokala. Na dirkah bosta nastopila Nik Prek (KK Črn trn) v kategoriji boys 13 in Gaj Gorza (Fly Europe / TBP Lenart) v kategoriji men 17-24. Vse dodatne informacije, tudi prenos v živo, na uec.ch.

Chris Hearn je lahko tvoja motivacija

Južnoafričan bo nastopil na svetovnem prvenstvu v francoskem Nantesu tako kot 2000 in več drugih tekmovalcev, ampak … Kakšna je njegova zgodba? Oglej si video!

Naslovna fotografija z Mattio Furlanom na čelu. Foto KD Rajd

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam