BMX tahitre, Mak Breznik Falk
15. julija 2022

Čez deset dni največjo letošnjo preizkušnjo gostijo Francozi, na prvenstvu tudi Slovenija. Pa še nekaj svežih novičk z nedavno končanega evropskega prvenstva.

Svetovno prvenstvo Nantes

V francoskem Nantesu, tam bo ta vikend francosko državno prvenstvo, bo med 26. in 31. julijem na čisto novi progi potekalo svetovno prvenstvo. Slovenske barve bosta zastopala Mak Breznik Falk in Gaj Gorza. Prvi v kategoriji 13-letnikov in v kategoriji cruiser 13/14, drugi pa v kategoriji men 17-24. Na prvenstvo je prijavljenih 1916 tekmovalk in tekmovalcev le v kategorijah challenge, brez tistih v kategorijah junior, U23 in elite.

Prijavljeni v moških kategorijah
Prijavljene v ženskih kategorijah
Prijavljeni v kategorijah master

Proga svetovnega prvenstva

Spoznaj čisto novo progo v francoskem Nantesu. Predstavi ti jo olimpijski in svetovni prvak Niek Kimmann. In to z obeh startov – 5- in 8-metrskega.

EP Dessel, sobotne preizkušnje

Takole se je odvijal drugi dan letošnjega evropskega prvenstva v Belgiji. Na sobotni preizkušnji so nastopali Maj Nanut, Val Trinle Lampič, Gaj Palčnik in Tim Rovtar.

EP Dessel

Zadnji dan evropskega prvenstva. Nastopali so Jošt Ložar, Mak Breznik Falk, Mila Lampič, Pia Palčnik in Gaj Gorza.

Kaotični finale moške kategorije elite

Finalna nastopa v moški in ženski elitni kategoriji. Če je pri ženskah svetovna in olimpijska zmagovalka, Britanka Bethany Shriever, z lahkoto pometla s konkurenco, pa je bilo pri moških popolnoma drugače. Na startu finala kar 5 Francozov, dva Britanca in Belgijec. Ampak …. do cilja je prišel le en Francoz, pa še ta je ostal brez medalje. Toliko grdih padcev, kot smo jih videli na letošnjem evropskem prvenstvu, še ni bilo.

Kratka izjava evropskega prvaka

Kye White, kličejo ga tudi Princ iz Peckhama, je steber britanskega moškega BMXa. Srebrni iz tokia 2020 in že zmagovalec dirk svetovnega pokala je sedaj oblekel še majico najboljšega v Evropi.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam