24. maja 2012

Še dober mesec dni do mtb veselice leta, žepnega festivalčka v Ljubljani ob obletnici zagona mtb.si. Za vse znane in neznane prijatelje v torek 26. junija!

Lanska prva “javna” rojstnodnevna veselica mtb.si je odlično uspela. Kakšnih 120 ljudi na pozno popoldanskem kolesarjenju po prestolnici najbližjih gričih Polhograjskega hribovja, še precej več na večerni zabavi na dvorišču športnega bara Lepa žoga na Celovški tik ob Tivoliju. Vsi, ki ste bili, ste obljubili, da pridete čez leto spet. Številni, ki ste manjkali, zadnje mesece namigujete, da “letos pa obvezno”.

Do našega letošnjega žepnega mtb festivalčka manjka še dober mesec dni. Takoimenovani “mtb.si RD7” bo udaril v torek 26. junija. Na istem mestu kot lani. Nafriziran na podlagi lanskih izkušenj.

Kolesarjenje
Na delovni torek se bomo spet lagodno popoldan zbrali v Žogi in odkolesarili na sever, na klasične primestne stezice okoli Toškega čela. Prijavljanje v skupine letos ni potrebno. Prideš v Žogo enkrat med 17. uro in 18.30, z družbo ali sam, po potrebi povečaš svojo klapo in se nato odkotališ po ulicah proti Polhograjcem.
Prvi postanek nas bo čakal na Toškem čelu, z Red Bullom in hostesami ter z energijskimi ploščicami MuleBar – za krila in za moč!
Izbira poti v dolino je poljubna, seveda predlagamo legalno varianto po cesti … Lahko tudi okoli zadnjice, naprimer čez Katarino, časa je dovolj.
Nekje blizu izteka vseh najbolj priljubljenih stezic nas bo v dolini čakala druga okrepna postaja. Na pip’co. Da se osvežimo in zmoremo zahtevno pot nazaj v Žogo.
Vsi domačini poznajo pot na Toško čelo in vsaj eno pot z njega v dolino. Vsi gostje od drugod, ki terena ne poznate, pa si boste na štartu z lahkoto našli družbo, ki vam bo pokazala najboljšo pot od A (Žoge) do B (Toškega čela), nato do C (pip’ce) in nazaj do A.

Zabava
V Lepi žogi nas bodo čakale dobrote z jedilnika pizzerije Dobra vila in hodok mojstra Ferda Grilla. V bistveno večjih količinah kot lani, da ne bo treba hodit na horsa. Pijače imajo v Žogi tudi nekaj malega. Ob nekako devetih se bo začel bogat kulturnoumetniški in športnozgodovinski spored z glasbenimi skupinami in spominom na prvo slovensko dirko v spustu, od katere bo letos preteklo že 20 let.
Za varnost koles med zabavo bomo delno poskrbeli mi, največ pa storite sami tako, da s seboj prinesete ključavnice.

Za tamale
V času kolesarjenja bo v sodelovanju s KD Rajd poskrbljeno tudi za najmlajše. Dostavite jih skupaj s kolesi in čeladami, Rajd jih bo popeljal po varnih, za promet zaprtih poteh Tivolija. Potrebna je prijava z imenom in starostjo na mail.

Natečaj GoPro za najbolj posrečen kader
V sodelovanju s prijatelji iz Enaiintrideset, zastopniki za kamere GoPro, pripravljamo natečaj za vse, ki radi snemate s čelad, prsi, krmil … ali celo iz roke. S seboj prinesite kamerice in snemajte. V tednu po RD7 nam boste poslali izbor svojih najbolj uspelih kadrov (dokumentarnih ali igranih). Iz njih bomo zložili filmček, ga objavili in zbirali glasove za najbolj posrečen kader. Avtorji bodo nagrajeni.
Podrobnosti s seznamom nagrad vred sledijo!

Spored mtb.si RD7

od 17.00 do 18.30 Dobrodošlica v Lepi žogi in odhodi na kolesarjenje
od 18.00 do 19.30 Okrepna postaja Toško čelo (razgledna točka nad lovsko kočo)
od 18.30 do 20.30 Okrepna postaja “pip’ca v dolini” (točna lokacija sledi)
od 20.00 do 21.00 Vračanje kolesarjev v Lepo žogo
od 21.00

Kulturno-umetniški in športno-zgodovinski program na velikem odru Lepe žoge
Nastop skupin:
Šank Norris (Ponikve, klasični punk)
Backstage (Ljubljana, punk)
Sell Out (Kočevje, ska-punk-reagge)

Vse o RD7 mtb.si na mtb.si/rd7

Fotogalerija RD6

mtb.si RD7 na facebooku

Sledite nam