BMX tahitre, Dessel
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
8. julija 2022

Začetek evropskega prvenstva, utrinki z državnih prvenstev pri naših zahodnih in vzhodnih sosedih, Čehih in Nizozemcih. Sakakibara brez nastopa na BMX SP.

Evropsko prvenstvo, Dessel

V Belgiji danes že prvi trije slovenski nastopi. Evropsko prvenstvo odpirajo kategorije cruiser (24-palčna kolesa). Tako se bodo po startni klančini najprej pognali Mak Breznik Falk (kategorija 13/14 let), Gaj Palčnik (15/16 let) in Gregor Palčnik (45-49 let). Po nekaj odpovedih bo v vseh kategorijah (elite in challenge) nastopilo 1770 tekmovalk in tekmovalcev iz 25 evropskih držav. Prenosi v živo bodo na Eurosportu (kategorije elite) in na uec.ch.

Kdo je potoval v Dessel in v katerih kategorijah tekmujejo, si oglej v novici Na evropsko prvenstvo potuje 10 Slovencev.

Italijani okronali državne prvake

Dva dneva tekmovanj za naslove v diciplini BMX race. Sobota je bila rezervirana za kategorije elite, nedelja pa za kategorije challenge. Na italijanskem DP se je zbralo skoraj 500 tekmovalk in tekmovalcev.

Madžarsko DP

Gencsapáti BMX pálya in 14 državnih prvakov. Najboljše Madžare, ki bodo eno leto nosili rdeč dres, najdeš na BMX race Magyarorszag Fan Club.

Na SP brez Sayje

Avstralska reprezentantka in ena najboljših tekmovalk v svetovnem pokalu Saya Sakakibara je sporočila, da ne bo nastopila na prihajajočem svetovnem prvenstvu v francoskem Nantesu. Razlog? Sakakibara še vedno čuti posledice hudega padca na svetovnem pokalu v Papendalu. Več.

Češko DP BMX v videu

Čehi so imeli državno prvenstvo kar v prestolnici, in sicer v okrožju Řepy. Ogledaš si lahko kar celotno sobotno dogajanje.

DP Nizozemske

Tudi ena največjih BMX nacij je imela državno prvenstvo teden dni pred evropskim. V Uithoornu so bili elitnih kategorijah najhitrejši Jay Schippers, Dave van der Burg in Justin Kimmann pri moških ter Laura Smulders, Judy Baauw in Manon Veenstra pri ženskah.

Na naslovni fotografiji slovenska izbrana vrsta, foto Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam