BMX tahitre
22. julija 2022

Preostali datumi v 2022 in nekaj informacij o prihajajočem svetovnem prvenstvu BMX race Nantes 2022.

Gencsapáti

20. in 21. avgust bosta na Madžarskem rezervirana za testno preizkušnjo pred nadaljevanjem pokala Alpe-Adria in za spoznavanje rahlo spremenjene proge v Gencsapátiju. Prireditev gosti šef kluba Vincze Gergely. Dirka bo odprtega značaja, vabljeni amaterji in licencirani tekmovalci. Podroben opis dogajanja.

Pokal Alpe-Adria BMX

Sezona regijskega pokala Alpe-Adria se bo nadaljevala 27. in 28. avgusta v avstrijskem Mühlnu. Tam bosta na sporedu 7. in 8. letošnja dirka. Za piko na i bo po sobotni dirki še nočna preizkušnja Champion of the Night. Dogodek na facebooku.

Deveta in deseta dirka pokala bosta na Madžarskem. 17. in 18. septembra ju bo gostil Gencsapáti. Vse informacije najdeš na alpe-adria-bmx.eu.

BMX Race Ljubljana. Veliki finale regijskega pokala letos gostila slovenska prestolnica. To je prvič, kar obstaja pokal, da bo slovenski organizator priredil zadnjo dirko v sezoni. Za ogled ali nastop na ljubljanski preizkušnji si rezerviraj 8. in 9. oktober. Race Ljubljana 2022.

Avstrija

Pri Racing Club Vösendorf so že razpisali termin za finalni dirki pokala Spodnje Avstrije. Ti bosta v predmestju Dunaja potekali 3. in 4. septembra. Dirki bosta odprti za vse tekmovalce, tudi tiste brez avstrijskih licenc. Dogodek na facebooku.

Zadnji dirki štajerskega pokala bosta 24. in 25. septembra v Baierdorfu pri lokalnem klubu BMX Baierdorf. Več izveš v novičkah še enega avstrijskega kluba – BMX Veitsch.

Italijanski pokal

Finale in zadnji dirki sezone pri naših zahodnih sosedih bosta v Veroni. Team Verona gosti najboljše italijanske kolesarje 15. in 16. oktobra. Dirke so seveda kategorije open in niso vezane le na domače tekmovalce, temveč lahko nastopijo tudi tuji. Koledar na circuitoitalianobmx.it.

Pokal Triveneto

Serija enodnevnih italijanskih dirk se bo nadaljevala 18. septembra. Takrat bo na sporedu dirka v Torbolah ob Gardskem jezeru. Teden dni kasneje 25. septembra bo na sporedu dirka v Pescantini, le streljaj iz Verone. Finale letošnje serije pa bo v Bolzanu 9. oktobra.

Češka

Zadnje štiri dirke češkega pokala bosta v Brnu in Opavi. Brno dirki gosti 27. in 28. avgusta, Opava pa teden dni kasneje, 3. in 4. septembra. Klik na czechbmx.cz.

Veliki finale čeških preizkušenj bo, tako kot je sedaj tradicionalno že nekaj let, dirka dobrodelnega značaja Ženda Race. Ta bo 15. oktobra v Pragi.

Svetovno prvenstvo Nantes

Kot že veš, bo naslednji teden v znamenju svetovnega prvenstva. Letos so gostitelji Francozi, natančneje Nantes na severozahodu države. Med nastopajočimi bosta Mak Breznik Falk in Gaj Gorza. Podroben spored prvenstva najdeš na uci.org. Čase v živo boš lahko spremljal na JStiming.nl.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam