12. decembra 2018

Koroška enduro preizkušnja se vrača 22. in 23. junija, po letošnji premieri za svetovno serijo tokrat za točke celinske serije EWS in serije SloEnduro. Black Hole Bike Festival pa raztegnejo na 11 dni, do DP v krosu.

Svetovna enduro serija EWS (Enduro World Series) je letos predstavila celinske serije pod svojim okriljem – evropsko, severnoameriško, južnoameriško, azijsko-pacifiško in afriško).

Koledarji “EWS Continental” za 2019 sicer še niso obelodanjeni, objavili so le nekaj datumov, med njimi pa je tudi slovensko-avstrijski čezmejni Black Hole Enduro, na katerem bodo 22. in 23. junija na voljo točke evropske serije.

Zaenkrat so v koledarju tri evropske dirke. Black Hole Enduro je druga med njimi. Prva dirka bo 28. aprila, Enduro Salines v Kataloniji, tretja pa 7. septembra, dirka francoskega pokala v okviru festivala Pyrenees Bike Festival. Dodali naj bi še eno.

Black Hole Enduro v okviru že tradicionalnega Black Hole Bike Festivala je letos z združenimi prizorišči v Avstriji in Sloveniji uspešno debitiral v svetovni seriji. To je bila prva dirka v zgodovini EWS, ki je potekala v dveh državah. Podobno traso napovedujejo tudi za 2019.

Black Hole Enduro se hkrati vrača tudi v koledar domače serije SloEnduro – za dirke celinske serije ni neobičajno, da so tudi del nacionalnih ali regionalnih serij. Celoten koledar za 2019 naj bi SloEnduro objavil naslednji teden.

Black Hole Bike Festival bo v 2019 še daljši kot doslej. Prvi vikend, 15. in 16. junija, bo posvečen maratonu, drugi vikend enduru, nato pa bodo festival potegnili še do dneva državnosti, torka 25. junija, ko bo na Ravnah državno prvenstvo v krosu.

Datum Black Hole Endura se žal prekriva s terminom večdnevne enduro preizkušnje Trans Julius. Po naših informacijah sta se prireditelja skušala uskladiti, a ni šlo.

Black Hole Enduro 2019 na www.enduroworldseries.com

Sicer so v EWS pred dnevi objavili seznam tekmovalcev s prednostjo pri prijavljanju na dirke svetovne serije v 2019, med njimi je na 37. mestu slovenski prvak Vid Peršak. Za nepozanavalce pa presenečenje na 189. mestu, romunski Slovenec Simon Cobianu (rojen Štritof, doma iz Bovca). Ti so se morali prijaviti že do včeraj, zdaj pa potekajo prijave na odprte dirke EWS100 in EWS80 (slednje pomeni za 20 % krajše dirke na naketarih prizoriščih). Na www.enduroworldseries.com

Na uvodni fotografiji Sam Hill letos na Koroškem, foto Duncan Philpott/Enduro World Series

Sledite nam