13. oktobra 2015

Na avstrijskem Štajerskem se je zaključil pokal Alpe Adria v dirkanju s kolesi BMX, ki je združil 14 dirk v štirih državah. Naslova za dva mlada Slovenca in za mariborski BSX Team.

Z zaključkom pokala Alpe Adria v nedeljo 4. oktobra v Baierdorfu na avstrijskem Štajerskem se je sezona tekmovanj s kolesi BMX zaključila tudi za slovenske tekmovalce. Skoraj za vse, nekaj jih je teden dni pozneje nastopilo še na dirki pokala Triveneto v Veroni.

Mladi slovenski tekmovalci so se na finalu serije Alpe Adria še enkrat dobro odrezali – poleg že znanih iz mariborskega BSX Teama in Črnega trna iz Ajdovščine se je med domačini, Italijani in Madžari pojavil še BMX klub Krško. Tilen Frank, pri 28 letih že starosta domače scene, pa je za piko na i dobil dirko odprte kategorije.

Sedem vikendov oziroma 14 dirk v štirih državah, takšen je dosežek druge sezone pokala Alpe Adria, ki je morda še najpomembnejši za slovensko sceno, saj imamo še vedno le eno samo samcato stezo. V sezoni 2014 v seriji še ni bilo Italije, v koledarju je bil vikend manj. Prej pa se je seriji reklo “avstrijsko-madžarsko-slovenska”:

“Ideja o seriji v štirih držav je bila res odlična. Napredek v številu tekmovalcev in kakovosti je že opazen,” pravi Tilen, ki je doma v Mariboru že peto leto zapored priredil tudi državno prvenstvo. Ljubljansko stezo, pri kateri gre vse zelo počasi, tudi on že težko čaka. “Vrnitev ljubljanske proge bo pomembna za klube, za dirke. Zdaj vsi trenirajo pri nas. Če bi v serijo Alpe Adria vključili še Ljubljano, bi bila še boljša. Ampak že zdaj pri nas nekaj klubov dela boljše, kar je dobro za celo kolesarstvo, saj je BMX temelj za vse kolesarske zvrsti.”

BSX, najboljši klub pokala Alpe Adria

Za mariborski klub BSX Racing Team je bila minula sezona odlična. Med 22 klubi iz Avstrije, Madžarske, Slovenije in Italije v pokalu AA so namreč osvojili pokal najboljšega, med posamezniki pa sta zmagovalca serije postala Miha Čeh (dečki 7/8 let) in Staš Lukić (dečki 11/12 let). Gaj Gorza je bil v slednji kategoriji drugi, Tim Bratuša tik pod stopničkami na 4. v kategoriji 9/10, Tilen Frank pa je bil 3. v članski kategoriji 17+.

“Z rezultati ne morem biti bolj zadovoljen in sem zelo ponosen na naše fante, da smo s trdim delom in minimalnimi finančnimi sredstvi osvojili tako dobre rezultate,” pravi Tilen. “Čestitke vsem tekmovalcem in zahvala sponzorjem – žal jih je zelo malo – staršem in vsem ostalim za odlično sezono.”

Vrstni redi celotne sezone 

www.facebook.com/BsxRacingTeam

Na uvodni fotografiji Staš Lukić, zmagovalec pokala Alpe Adria v kategoriji 11/12. Še nekaj akcije in podelitev iz Baierdorfa pa spodaj. Vse foto Toni Lukić.

Sledite nam