22. septembra 2011

V koledarju svetovnega pokala za leto 2012 na strani UCI danes ni več dirk v disciplini 4kros. Odločitev je bila sprejeta na zasedanju UCI na Danskem.

V tem trenutku še ni povsem jasno kakšne namene ima UCI z disciplino 4kros in natančno zakaj je nenadoma ni več v koledarju svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu za leto 2012. A očitno so se uresničile govorice, ki so se prvič pojavile že sredi poletja. Organizatorji dirk pokala naj bi pritiskali na UCI, da naj to disciplino umakne s programa, saj so stroški za izgradnjo proge preveliki, učinki z vidika promocije in odmevnosti pa prenizki.

V tem trenutku UCI na svoji spletni strani še ni objavila uradnega sporočila za javnost o tej temi. So pa medtem na twitter kanalu UCI_MTBWorldCup objavili novico o potrditvi Windhama, o 4krosu pa še niti besede.

4kros ostaja v programu svetovnega prvenstva v Leogangu.

Posodobljena verzija koledarja sicer ostaja nespremenjena, v njem pa je sedaj torej tudi Windham z dirko v olimpijskem krosu in spustu. Kraj je bil sicer močno poškodovan v poplavah in nevihah, ki so nastale v času orkana Irene.

Povezava do koledarja UCI

Sledite nam