B4X, Sveti Jurij
25. avgusta 2020

Ko je govora o dogajanju na legendarni progi za dvoboj Trebaš, potem veš, da se bo tam dirka spremenila v ta pravi žur in tako je bilo tudi preteklo soboto na drugi letošnji postaji pokala B4X.

Mesec in pol premora in končno dirka pokala B4X. Tokratni gostitelj KSŠD Sveti Jurij je poskrbel, da je bila prireditev odlična za gledalce in tekmovalce. Tega se v Rogaševcih tako ali tako ni za bati. Proga “speglana”, hrana in pijača kot se spodobi, dobro vzdušje in prijaznost.

Vrstni redi po kategorijah

U7: Prvo mesto Aleksandar Gajić, drugo Erazem Pintarič, tretje pa Feliks Benedik. To je že druga zaporedna zmaga Aleksandra.

U9: Zmaga je pripadla zmagovalcu šempetrske preizkušnje Maxu Slišku. Drugi je bil Oto Heinrih, tretje mesto je osvojil Elias Matuš.

U11: Jakob Praček je osvojil tudi Trebaš, tako ima v letošnjem pokalu že dve zmagi. Drugo mesto je osvojil Matija Krečič, tretji je bil Anže Rovtar.

U13: Mai Pokleka prvo, Matej Novak drugo in Natan Šavel tretje.

U15: Z absolutno najhitrejšim časom kvalifikacij je slavil tudi v finalu. Tim Rovar je osvojil prvo, Tilen Štravs drugo, An Škedelj pa tretje mesto,

U19: Zmagovalec je Beno Batič. V finalu je premagal Nejca Herica. Tretje mesto je pripadlo Kevinu Klančiču.

Elite: Jani Volk je ponovil šempetrsko vožnjo in slavil še drugo dirko. V finalu je bil spretnejši od Roka Bajca. Tretji je bil Leon Nahberger.

Ženske: Monika Pavlič je bila hitrejša od Aneje Đurinek.

Master: V kategoriji “najstarejših” je slavil Aleš Gomboc, drugo mesto je osvojil Sašo Tomovič, tretji je bil zmagovalec prve dirke v Šempetru Soni Makarovič.

www.b4x.si

Foto Peter Palandačič

Preberi še

B4X: Šempetrska vročica s skoraj 50 tekmovalci

Sledite nam