Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
21. septembra 2017

Letna konferenca evropske gorskokolesarske zagovorniške organizacije prihaja v goste državi, ki je letos osvojila naslov najboljše skupnosti celine.

Pri evropski organizaciji IMBA (International Mountain Bike Association) so danes objavili, da so izbrali prizorišče svoje konference v letu 2018, takoimenovega IMBA Europe Summita. Od 20. do 22. aprila ga bo gostila Kranjska Gora.

Tako se bodo predstavniki evropskih gorskokolesarskih zagovorniških organizacij odpravili v goste v državo, ki si je v letošnji pomladni akciji Take Care of Your Trails Weekend z največ prostovoljci prislužila naslov najboljše mtb skupnosti celine.

Pri organizaciji dogodka bodo moči združili Slovenska kolesarska mreža, konzorcij Odprimopoti.si in občina Kranjska Gora.

SKM in konzorcij sta Kranjsko Goro najprej izbrala med kar 11 destinacijami, ki so se zanimale za dogodek, nato pa jo poslala v izbor na IMBA Europe.

“Da bomo IMBA Europe Summit priredili v Sloveniji, bo imeli pozitiven učinek na razvoj slovenske gorskokolesarske zgodbe. ne gre le za promocijo naše države kot destinacije, še pomembneje je, da na poti k temu, da bomo eden od evropskih vzorov, dvigamo zavest in spreminjamo politični položaj,” IMBA Europe navaja Petra Dakskoblerja iz konzorcija Odprimopoti.si.

“Živahna slovenska gorskokolesarska skupnost je na nas naredila vtis, tako kot vse zagovorniško delo, ki so ga v zadnjih letih opravili v trudu za prijaznejšo zakonodajo glede uporabe poti za kolesarje. V predsedstvu smo prepričani, da je Slovenia pripravljena na IMBA Europe Summit in veselimo se, da bomo tudi sami lahko prispevali k uspešni izvedbi dogodka v Kranjski Gori,” pa je izjavil predsednik IMBA Europe Thomas Larsen Schmidt.

Novica na www.imba-europe.org

Preberi še
Najboljša evropska mtb skupnost je … ?

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam