pokal b4x šempeter
5. julija 2020

Uspešen skok v novo sezono na prvem letošnjem dvoboju pokala B4X. Poletno vreme in odlična organizacija primorskega kluba Deš Fleš.

Ko je že vse kazalo, da letos pokala B4X ne bo, so se organizatorji letošnjih dirk dogovorili, da nekoliko spremenijo datume tekmovanj in sezono zamaknejo proti drugi polovici leta. Po prvotnem koledarju bi bil dvoboj v Šempetru pri Gorici tretja dirka v sezoni, po novem koledarju pa so prevzeli prvo mesto pri organizaciji in uspešno prestali krst nove sezone. Tekmovalec manj kot petdeset na startu in nato dirke na izpadanje, vse do velikega finala.

Vrstni redi po kategorijah

Elite: Zmagal je Jani Volk. Drugo mesto je osvojil Gal Šuc , tretji je bil Tilen Leban, četrti pa Rok Stegovec.

Fotri: V novi kategoriji se je pomerilo sedem tekmovalcev. Najspretnejši je bil Soni Makarovič, drugo mesto je osvojil Aleš Gomboc, tretje mesto je pripadlo Blažu Winklerju, četrto pa Janezu Pračku.

Ženske: Monika Pavlič je bila tokrat edina tekmovalka v tej kategoriji.

U7: V najmlajši kategoriji sta se v velikem finalu pomerila Aleksander Gajič in Tine Curk. Slavil je Aleksander. Tretje in četrto mesto sta pripadla Niku Mariču in Lukasu Curku.

U9: Boj v velikem finalu je pripadel Maxu Slišku, drugo mesto je osvojil Vito Plahuta. Tretji je bil Elias, četrti pa Theo Matuš.

U11: Jakob Praček, je zmagovalec kategorije 9 in 10-letnikov. Drugo mesto je osvojil Anže Rovtar, Rene Gabor je bil tretji, Matija Krečič pa četrti.

U13: Najhitrejša je bila Katja Stupar, drugo mesto je osvojil Nik Prek, tretje Matej Novak, četrti je bil Almedin Sukanovič.

U15: Tim Rovtar in An Škedelj sta se pomerila v velikem finalu. Spretnejši je bil Rovtar. Maxim Jazbar je osvojil tretje, Eva Maja Pešak pa četrto mesto.

U19: Prvo mesto za Gaja Gorzo, drugo za Črta Belingarja, tretje mesto je osvojil Nejc Heric in četrto Beno Batič.

Za konec

Koordinator pokala Peter Palandačič pravi, da je zadovoljen z izvedbo prve letošnje dirke, saj je še dva dni pred uradnim startom sezone kazalo, da dirke sploh ne bo. Na koncu se je vse izšlo po načrtih, tudi kar se tiče vseh ukrepov, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje. Na koncu doda: “Zelo sem vesel, da smo tudi z novo kategorijo Fotri zadeli v polno in privabili lepo število tekmovalcev!”

Naslednja preizkušnja bo 22. avgusta v Svetem Juriju.

b4x.si

Naslovna fotografija organizator

Preberi še

BMX tahitre: Pokal B4X bo!

Sledite nam