Bike Beer Fest Enduro
8. julija 2020

Bodimo optimisti, računajmo na SloEnduro 4Fun 2. avgusta v Il. Bistrici. Pa 3 gravel napovedi, ena trboveljska, Peršak prevaljska št. 1, e-Mihi Šalehar, nekaj iz NeDela in Sl. novic ter prvi velik hrvaški asfaltni pumptrack.

Prijave za prvi domači enduro

Razpis in prijave za prvo dirko pod zastavo serije SloEnduro, Bike & Beer enduro 4Fun na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico (2. avgust), najdeš na sloenduro.com.

Naslovna fotografija je z lanskega Bike & Beer Fest endura, foto Simon Špilar @simonspilar

Mountain Lust!

Nepodprta 92 km dirka to soboto iz Završnice. Za MTB in gravel. “Ni tako hudo, kot si kdo misli,” pravi Lenart Noč in vabi na štart. Vse na mountainlust.weebly.com
Tudi na runda.si so jo lepo napovedali.

260 km človeške ribice

Na runda.si so preučili obe (120 km in 260 km) trasi septembrske preizkušnje Human Fish Gravel. Beri na runda.si.

Pasji dnevi na makadamih

In še en gravel rajc: od 28. do 30. avgusta bo veselo v Trnovskem gozdu na “Dogs Gravel Days” ali pasjih dnevih. Krivi bodo Deš Fleš v sodelovanju z novogoriško (ne več tako mikro) pivovarno Reservoir Dogs. Kmalu več na www.desfles.si

Trbowle Trails

Pa še en oddaljen obet: 7. novembra furamo trboveljske stezice. Dogodku v organizaciji MTB trbovlje se bo reklo Trbowle Trails. Dogodek na Facebooku.

Vid je športnik leta

Tekmovalec v enduru Vid Peršak je postal športnik leta 2019 v domači občini Prevalje.

e-Mihi

Ko Šaleharjevega Mihija pri Extreme Vitalu povabijo, naj nekaj napiše o e-bajkih, in napiše vse kaj drugega … je treba prebrati. Zapis Turki, turbo covid in Butale beri na extremevital.com.

Napotki za frišne

andrej @mtb.si v (plačljivem) članku v spletnem NeDelu. O osnovnih napotkih vse, ki so v teh časih na novo odkrili kolesarjenje izven asfalta, ga je izprašal Miha Hočevar.

Novice iz Kranjske Gore

Slovenske novice o domačih bajk parkih. Tokrat o kranjskogorskem, piše Staš Ivanc. Beri na slovenskenovice.si.

Asfaltni pumptracki prodirajo na Hrvaško

Prvi (pravi, velik) asfaltiran pumptrack na Hrvaškem so odprli v Sveti Nedelji pri Zagrebu. Ni nenavadno, da so ga zgradili slovenski mojstri iz Alliance ASE v sodelovanju z Adria Bike. Poroča mtb.hr.

Sledite nam