Anodrra MTB Classic
26. januarja 2021

Andorska etapna preizkušnja za dvojice spada pod okrilje Epic Series, serije dirk, med katerimi kraljuje ABSA Cape Epic.

Prijave na etapno dirko, ki bo potekala med 30. junijem in 3. julijem, so že odprte, bo pa preizkušnja sestavni del festivala Andorra Multi Sport, ki bo potekal že teden dni prej in bo gostil tekmovalce v Ironman polovički (Ironman70.3), cestne kolesarje in gorske oziroma trail tekače.

Žepna državica v Pirenejih postaja vedno bolj gorskokolesarska. Od kultne znamke Commencal prek svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu leta 2015 do dirk svetovnega pokala v spustu. Sedaj tudi na zemljevidu etapnih gorskokolesarskih preizkušenj.

Andorra MTB Classic je sestavni del etapnih preizkušenj, ki so pod okriljem serije Epic in v lasti skupine IronMan. Preizkušnja je tudi neke vrste kvalifikacijska dirka za nastop na Absa Cape Epic 2022.

Andorra MTB Classic na kratko

Štiri etape, 153 kilometrov in 5060 metrov višinskih vzponov

Prolog se bo začel v La Massani. Čeprav kratek, bo poskrbel za konkretno visok srčni utrip, predvsem pa bo potekal boj za čim boljše startne pozicije prve etape. Tudi prva etapa bo imela start in cilj v La Massani, le da bo to etapa, kjer bo eno glavnih vlog igrala tudi kolesarjeva pripravljenost na višino, saj bo najvišji vrh, ki ga bo potrebno prevoziti, na 2120 metrih nad morjem.

Start druge, kraljevske etape bo v Canillu. Najvišja točka etape bo na 2322 metrih nad morjem, cil etape pa zopet v La Massani. Zadnja etapa ne bo prav lahka, čeprav bo vsebovala 300 višinskih metrov več spustov kot pa vzponov. Start bo na 1600 metrih nad morjem v parku Naturlandia, cilj pa v La Massani.

Dirka je namenjena tekmovalcem v parih, tako kot pri večini tovrstnih etapnih preizkušnjah. Kategorije so sledeče:

  • Moški (odprta moška kategorija, kjer morata biti tekmovalca stara najmanj 19 let).
  • Ženske (odprta ženska kategorija, kjer morata biti tekmovalki stari najmanj 19 let).
  • Mešani pari (moški in ženska, oba stara 19 let ali več).
  • Masters (vsak tekmovalec v paru mora biti star med 40 in vključno 49 let).
  • Grand masters (vsak tekmovalec v paru mora biti star 50 let ali več).

Več informacij, prijave in cenik najdeš na andorramtbclassic.com.

Tudi na Instagramu: @andorramultisportfestival.

Fotografije organizator

Preberi še

Letos se vrača etapna dirka Alta Via Stage Race

Sledite nam