Alta Via
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
11. januarja 2021

Po nekaj letih odsotnosti se vrača zelo zanimiva etapna dirka. Prijave so že odprte. Rezerviraj termin med 11. in 19. junijem.

AVSR (Alta Via Stage Race) sledi transverzali Alta Via dei Monti Liguri, ki vodi kolesarje od La Spezie na vzhodu skozi pokrajino Liguria vse do meje s Francijo na zahodu. Gre za dirko kontrastov. Pot se dviga od Genovskega zaliva, nadaljuje skozi predalpsko Ligurijo, gre mimo srednjeveških vasi in zavije v visoke Alpe ter nato nazaj proti morju.

Skoraj 23000 višincev

595 kilometrov dirke je razdeljenih na osem etap in kratek prolog. Vse skupaj od kolesarja zahteva, da prevozi 22.774 višinskih metrov vzponov. Ker sem to dirko odpeljal pred nekaj leti, vam lahko potrdim, da je pokrajina osupljiva in kolesarjenje zahtevno, a vendar primerno za vse. Seveda je potrebno tudi nekaj hoje in nošenja kolesa, a to spada v vse etapne dirke. Ponudi pa tudi vznemirljive spuste, ki so včasih hitri, tehnični in zahtevni.

Alta Via Stage Race

Trasa Alta Via Stage Race 2021

Tekoče enoslednice ob morski obali, gozdne poti in skalne alpske steze s čarobnim pogledom na gore in Genovski zaliv. Pot se vije preko vrhov primorskih Alp vse do Monte Saccarella, ko se v sedmi etapi povzpneš na 2200 metrov nad morjem.

Na dirki bosta tudi dva dolga spusta nazaj na obalo, do mest Chiavari in Finale Ligure. Najbolj zahtevna bo tretja etapa, dolga 104 kilometre s 3684 metri vzpenjanja.

Hero, Weekend, prve tri ali zadnje tri etape:

  • Hero, celotna trasa.
  • Weekend, prve tri ali zadnje tri etape.
  • Fun, ki pa ni tekmovalnega značaja in ponuja več sproščenosti.

Dirka je razpisana za posameznike in kategorijo parov.

Vse podrobnosti o etapah najdeš na altaviastagerace.it.

Alta Via Stage Race

Zgolj za 150 tekmovalcev

Glede na trenutne razmere in seveda, da bi vsi imeli kar največ od podpore organizatorja, so mesta omejena. 100 tekmovalcev za Hero, 25 za Weekend in 25 za Fun.

Okrepčevalne in tehnične cone ter masaža v kampu so seveda samoumevne, a nekatere bo potrebno doplačati. Namestitev v šotorih za 2 osebi na tekmovalca, ki se seveda selijo in so že postavljeni, ko ti prispeš v cilj etape. Vsak večer pa tudi skupna večerja z italijanskim gostoljubjem in italijansko hrano.

Vse podrobnosti o dirki in prijavo najdeš altaviastagerace.it.

Foto Nicola Damonte

Preberi še

Alta Via Stage Race 2017: Ko se srečata romantika in surovost

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam