12. junija 2017

Daniel Geismayr in Christine Kollmann zmagovalca etapne dirke Alpentour-Trophy. Lenart Noč zelo dober med elito, Peter Vesel odličen med dvojicami v kategoriji master 2.

Domačin Daniel Geismayr je veliki zmagovalec letošnje etapne dirke Alpentour-Trophy v okolici Schladminga. Zmago si je priboril po velikem boju z evropsko elito, kjer niso manjkali niti svetovni asi. Z zmago, dvema drugima in enim tretjim mestom je zmagal pred rojakoma Hermannom Pernsteinerjem in Albanom Lakato. Torej nekaj tednov pred svetovnim prvenstvom v maratonu Avstrijci kažejo dobro formo.

Lenart Noč (UNI Team) je v zelo močni konkurenci v kategoriji elite z nemalo težavami osvojil 39. mesto.

Lenart Noč: “Počutje prvi dan je bilo super. V vodilni skupini sem bil na prvem klancu okoli pol ure. Potem sem spustil, ker je šlo prehitro. Na drugem klancu je prav tako letelo! Na spustih pa sem bil pazljiv. Bal sem se defekta, ki se mi tako rad pripeti.

Ponoči nisem mogel spati, a sprinterski začetek druge etape me ni motil. Na vrhu prvega klanca so bile noge že top. Potem pa spust v dolino. Takoj na začetku spusta se mi je zataknil menjalnik, tako, da sem imel na voljo samo 5 najlažjih prestav. Nato sem imel še težave s prebavo in do cilja sem prišel popolnoma uničen.

Ko je mehanik odstranil menjalnik, je ven padel majhen kamenček, ki je blokiral vzmet. Sic!

V soboto začetek ni bil najboljši. Po 20 minutah pa je bilo bolje. Klanec proti Hauser Kaiblingu je bila najlažja stvar tisti dan.

Na dirki sem vozil sprednji zobnik 36 na Eaglu, kar pa je bilo za nedeljski kronometer občutno preveč. Sicer je čas kar v redu, a če bi izbral boljši prenos, bi bilo občutno bolje.

Torej, brez težav bi bil rezultat veliko boljši, z večjo ekipo pa tudi. Sem pa vesel, da je bila z menoj Polona (moja negovalka, maser, kuhar,….). Težko se je kosati z dobro namazanimi “profi” stroji!”


Lenart na štartu kronometra.

Peter Vesel in Hrvat Marin Deković sta vse dni vozila dobro in po štirih drugih osvojila tudi skupno drugo mesto v kategoriji master 2.

Peter Vesel: “Dirka mi je služila tudi kot trening za glavni cilj sezone – Transalp. Sprva sploh ni bila v mojem planu, a sem vskočil kot zamenjava, ko je Marinov partner moral odpovedati udeležbo. Prvič sva vozila skupaj, brez kakega treninga, in moram reči, da sva se kar dobro ujela.

Seveda bi lahko bilo tudi bolje, a za to bi potrebovala vsaj nekaj skupnih treningov. Na srečo razen padca Marina v prvi etapi, ki pa ni bil hujši, nisva imela večjih težav. Vsake toliko nama je ušel ritem, a sva ga hitro dobila nazaj in iz etape v etapo manj zaostajala za Nemcema. Tudi najina podpora (ženi) je delovala brezhibno in brez njiju bi bilo mnogo težje. Zadovoljen sem z dirko in pripravljenostjo in že kar malo nestrpen.”


Peter in Marin.

Pri ženskah je bila Avstrijka Christine Kollmann najmočnejša skozi celo dirko. Zmagala je tudi v zadnji etapi, vzponu na Planai in si tako zagotovila zmago v elitni konkurenci. Druga je bila njena rojakinja Angelika Tazreiter in tretja Margot Moschetti iz Francije.

Fotografije in ostale informacije najdeš tukaj.

Sledite nam