4 Islands
Hervis serviser
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
12. januarja 2021

Po lanski odpovedi se letos ekipa 4 Islands z veliko pozitivne energije pripravlja na šesto izvedbo edinstvene dirke v svetu gorskokolesarskih tekmovanj.

Pet tekmovalnih dni čez Krk, Rab, Cres in Lošinj je od leta 2015 pustilo neizbrisen pečat v srcih več kot 2.000 udeležencev. Potem je prišla korona in močno spremenila naša življenja. Počasi smo jo spoznali, se ji prilagodili in včasih nanjo malo pozabili. Tudi v novem letu smo polni načrtov, le da je v večini prisoten še tisti “če bo vse v redu”.

4 Islands

4 Islands 2021 BO!

Tomislav, šef majhne ekipe 4 Islands, je prepričan, da bodo letos dirko lahko izvedli. Seveda bodo upoštevali vse potrebne ukrepe, ki bodo takrat veljali. Če bodo potrebna hitra testiranja, jih bodo omogočili. Če bo obvezen PCR test, ga bo ob registraciji potrebno predložiti. Če bodo na štartu potrebne maske, jih bomo seveda imeli. Organizacijo in dirko bodo pač prilagodili pravilom, ki bodo veljala med 20. in 24. aprilom 2021. Če se vse skupaj ne bo izšlo, bodo dirko prestavili za dva meseca.

4 Islands

Brez velikih novosti, a s pozitivno energijo

Zaradi vseh omejitev in neznank letos na dirki ne bo novosti. Ostal bo prolog, ki smo ga prvič vozili spomladi 2019, prva etapa pa bo spet imela štart in cilj v Baški. Čeprav so z Mesečevega platoja našli obetavno povezavo v Drago Baščansko, je letos še ne bomo vozili.

Da bi jo pripravili za dirko, bi potrebovali močno delovno ekipo, za katero pa letos ni denarja. Pogodba z Mitasom se je lani iztekla, iskanje novega strateškega partnerja je v teh razmerah “misija nemogoče”, zvesti pa ostajajo Valamar, Giant in Avis. Igor pravi, da bodo letošnji 4 Islands spet bolj podobni tistim prvim, avanturističnim izvedbam.

4 Islands

Štartnine in logistika

Štartine, ki so bile plačane za lansko dirko, bodo veljale tudi letos. Prav tako bodo letošnje štartnine zaradi morebitne upravičene odpovedi veljale še naslednje leto. Ne morejo pa vračati vplačanih štartnin. Prav tako za riziko odpovedi ne morejo zavarovati celotnega dogodka – menda so to uspeli le na teniškem turnirju v Wimbledonu. Zadnji rok za prijave še ni določen, pa tudi spremembe v ekipah bodo možne vse do štarta.

Sprememb ne bo niti pri logistiki in nastanitvah. Največ tekmovalcev se vsako leto odloči za “hotelski paket”, ki poleg šestih polpenzionov (kosilo je že vključeno v ceno štartnine) zajema še vse prevoze tekmovalcev, koles in prtljage s Krka na Rab, Cres, in Lošinj ter zadnji dan nazaj v Baško na Krku.

4 Islands

Druga možnost je nastanitev na eni od štirih ladij, ki tekmovalce vsak dan pripeljejo na štart etape in počakajo na cilju. Seveda pa se lahko z logistiko nastanitev in prevozov spopademo tudi sami in to je še dodaten izziv.

4 Islands se bo tudi letos vozil v parih. Med tekmovalcema v ekipi ne sme biti več kot 2 minuti razlike. Minimalna starost tekmovalcev je 18 let, navzgor ni omejitve, velja pa omejitev na 300 parov. Električna kolesa in tandemi niso dovoljeni, GoPro je lahko pričvrščen le na kolo, ne pa na kolesarja (čelada, prsni pas …), majica brez rokavov je prepovedana, še bolj pa smetenje po progi.

Vita Movrin, Mitja Tancik

Evropejci bi, ostali še “cincajo”

Maša odgovarja na maile tekmovalcev. Zanimanje Evropejcev je veliko, verjetno pa bo letos manj udeležencev z ostalih kontinentov. Ves svet bo lahko tekmovali na virtualni dirki čez štiri otoke, a o tem bomo še pisali. Seveda na pravo dirko ne bodo prišli samo “našpičeni” tekmovalci.

Poznam par, ki se je na 4 Islands zaročil. Poznam fante, ki so štiri otoke za zabavo prevozili z enduro kolesi. Poznam gospode, ki so se spotoma ustavili v gostilni, pa vseeno končali pred metlo. Poznam možaka, ki je zadnjih 20 km do cilja pretekel bos in s kolesom v roki. 4 Islands je tudi velika avantura!

Vse informacije o edinstveni dirki v svetu gorskokolesarskih tekmovanj najdeš na tem mestu.

Fotografije organizator

Preberi še

Manj kot 200 dni do etapne dirke 4 Islands
Božični 4 Islands
Etapna dirka 4 Islands

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam