Keindl Sport
Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
4. januarja 2022

Keindl Sport je postal večji. Pod svoje okrilje je spravil še enega zagrebškega trgovca. To je podjetje On-off d.o.o., ki prodaja kolesa blagovne znamke Giant.

Zagrebško podjetje Keindl Sport je bilo do nedavnega eden izmed treh največjih distributerjev koles na Hrvaškem, prisotni so tudi na ostalih trgih v regiji. Marca lani je v lastniško strukturo podjetja vstopil investicijski sklad Provectus Capital Partners, Keindl Sport pa je razširil svoje poslovanje.

Glavna trgovina je v zahodnem delu Zagreba, na Vitezićevi ulici, in služi kot razstavni prostor izredno široke ponudbe kolesarskih blagovnih znamk, katerih “masovni” zastavonoša je nemški Cube, sledijo pa mu Bianchi, Orbea, Colnago in drugi proizvajalci, če se dotaknemo samo koles. Zagrebški veletrgovec je namreč distributer nekaterih drugih športnih blagovnih znamk, od nedavnega tudi blagovne znamke Northwave. So pa poslovanje razširili tudi v programih “outdoor” in smučanje.

Prevzem On-off d.o.o.

Zelo potiho, skoraj neopazno, se je v javnosti pojavila informacija o novi lastniški strukturi zagrebškega podjetja On-off d.o.o., ki je bilo Hrvatom najbolj poznano po velikem razstavnem salonu blagovne znamke koles Giant. Keindl sport je namreč oktobra lani pod vodstvom investicijskega sklada Provectus Capital Partners prevzel zagrebškega trgovca. Mesto operativnega direktorja je v družbi Keindl Sport sedaj prevzel nekdanji lastnik On-off d.o.o. Ivan Stipić, ki pa še vedno ostaja direktor podjetja On-off.

V konglomeratu Keindl Sport sedaj direktorsko mesto zaseda tudi eden izmed treh lastnikov Provectus Capital Partners Marko Galić, Kristiijan Keindl pa ohranja funkcijo predsednika uprave podjetja.

Prevzem je potekal v popolni tišini, tako da uradnih informacij v obeh podjetjih niso potrdili, so se pa novice znašle v hrvaških poslovnih medijih in na omrežju LinkedIn.

Keindl Sport in Giant

S tajvanskim gigantom v svoji ponudbi koles so lastniki še nekoliko dvignili letvico kakovostnih blagovnih znamk, hkrati pa bodo z blagovno znamko Giant in seveda z žensko podznamko Liv še povečali prodajo in vsekakor postali trgovec številka 1 na Hrvaškem in zagotovo eden večjih kolesarskih trgovcev v regiji.

Celotna novica je na voljo na naši partnerski strani mtb.hr.

Na naslovni fotografiji štiri poslovalnice Keindl Sport – tri v Zagrebu in ena na Reki.

Preberi še

Biznis

Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam