15. marca 2015

Skozi prah do slave? Zelo prašna trasa prologa in drseči zavoji. Ivonne in Peter začela tik pod stopničkami.


Trasa prologa etapne dirke Cape Epic v Južni Afriki se je v tednu dni spremenila iz trdne podlage v dva centimetra prahu na podlago. Dan kot ustvarjen za srčni utrip na meji mogočega. Včerajšnji ogled je že obetal. Noge so se vrtele in počutje na spustih je bilo suvereno.

Start minuto pred enajsto dopoldne po lokalnem času. Vzpon na Devil’s Peak in nazaj. In to je vse! Malo za gledalce a mnogo za športnike. Peter Vesel in Ivonne Kraft sta poletela s starta. Že na začetku je letelo, kot da jutri ne obstaja.

Vzpon je bil dolg in zahteven in Peter in Ivonne sta ga odpeljala z bravuro. Na vrhu vzpona je sledila precej dolga asfaltna pasaža, kjer so precej mlajši in fizično močnejši tekmeci imeli prednost. Na spustu sta bilo zelo hitra, a promet na enoslednici ju je močno oviral.

Po prologu sta na četrtem mestu z zaostankom dobre minute. Vodeča sta cestni profesionalec in pozneje tekmec Barta Brentjensa na mtb maratonih, Rene Haselbacher in avstrijska državna prvakinja v maratonu Sabine Sommer.

Tudi Petar Karadža je s svojim partnerjem uspešno prestal preizkušnjo. Za prolog sta potrebovala slabo uro.

Pri moških sta Martin Gujan in Fabian Giger prevzela vodstvo, kar je manjše presenečenje. Na drugem mestu sta Karl Platt in Urs Huber, tretja pa Christoph Sauser in Jaroslav Kulhavy.

Pri ženskah nobenega presenečenja. Ariane Kleinhans in Annika Langvad sta potrdili prevlado v tej etapni dirki in z naskokom treh minut zmagali v prologu.

Jutri sledi prvi resen maratonski preizkus dolžine 118 km in 2800 višinskih metrov iz Oak Valley Wine Estate in nazaj. Naj se dirka začne zares!


Vrstni red prologa – mešane dvojice

1. ENS RH77 / 57.52,5 Rene Haselbacher, Sabine Sommer
2. Dietrich/Rocky Mountain / 58.31,1 Carsten Bresser, Hanka Kupfernagel
3. Open – Kappius components / 58.56,7 Jean-Francois Bossler, Coralie Redelsperger
4. ETIS / 59.03,8 Peter Vesel, Ivonne Kraft

Vsi vrstni redi

Na uvodni fotografiji Ivonne (spredaj) in Peter med današnjim prologom. Vse foto Nejc Vesel.

   
Sledite nam