GranGuanche Audax
4. maja 2022

Makadamkarska avantura po Kanarskih otokih. Brez zunanje podpore in 700 kilometrov s sladkimi 16000 višinskimi metri vzponov.

Pet otokov, časovnica med otoki pa štiri trajektne povezave. To je nepodprta kolesarska avantura na otokih v Atlantskem oceanu. Zanimive preizkušnje GranGuanche Audax* se je letos udeležilo štirideset kolesarjev v kategoriji posameznikov in devet v kategoriji parov. Cilj je videlo le šest kolesarjev, kdor je zamudil trajekt, je ostal brez končne uvrstitve.

*Kaj je Audax? Gre za neko vrsto skupinske vožnje na dolge razdalje, kjer je določen časovni limit, v katerem mora kolesar doseči končni cilj. Začetki naj bi segali v devetdeseta leta devetnajstega stoletja, ko so tovrstno kolesarjenje začeli prakticirati naši zahodni sosedje Italijani. Popularizacijo je Audax doživel v Franciji v začetku 20. stoletja. Nad tovrstnimi preizkušnjami bdi Audax Club Parisien (ACP).

Izziv na Kanarskih otokih najdeš na spletu: granguanche.com. GranGuanche Audax je lahko tudi kot gorskokolesarska ali cestna izpeljanka. Če te mika, se 5. maja odpro prijave na avanturo z letnico 2023.

Naslovna fotografija in video Matteo Minelli

Oglej si še

Video sredica

Sledite nam