17. januarja 2017

Te je dovolj v hlačah, da se podaš na 24 ur užitka in trpljenja na kolesu? Svoje zmogljivosti lahko preveriš junija.

24 ur na kolesu? Po enoslednicah Finala? Zakaj pa ne. Svetovno prvenstvo v vzdržljivostnem gorskem kolesarstvu bo letos zopet nekoliko bližje. Finale poznaš po enduru in super klimi, ne pa v vlogi gostitelja vzdržljivostnih preizkušenj.

Glavno besedo pri organizaciji ima A.S.D. Blue Bike, ki je od leta 2011 eden izmed bolj dejavnih klubov v združenju WEMBO. Letos se dirka dopolnjuje s festivalom Bike in WonderLand.


Tokrat dve v enem. Resno dirkanje za naslove in tudi zabavanje na kolesu – Bike WonderLand.

24 ur Finala

Eno izmed najpomembnejših tekmovanj v vzdržljivostni vožnji obstaja že od leta 1999. 24 ur Finala je zagotovo najbolj prepoznavna dirka. To dokazuje tudi z vsako leto večjim številom tekmovalcev in tekmovalk, ki jih bučno spremlja veliko število gledalcev in spremljevalcev.

24 ur Finala je križanec med resnim dirkanjem in festivalom, saj v nekajdnevnem trajanju postreže tako z večernimi koncerti kot tudi družabnimi igrami. Nazadnje je bilo svetovno prvenstvo v Finalu leta 2012, 2015 pa so gostili evropsko prvenstvo.


Ne pozabi na luč ali dve!

Devetnajstič. Med 2. in 4. junijem bo ob Ligurskem morju dirka za naslov svetovnega prvaka v 24-urni vožnji z gorskimi kolesi. Finale je že gostil tako svetovno kot tudi evropsko prvenstvo v vzdržljivostnem gorskem kolesarstvu, sedaj pa širi festivalsko doživetje še na tiste kolesarje, ki bi radi dirkali za zabavo.

{loadposition inside}

Prijave so odprte, med prijavljenimi smo zasledili tudi neustavljivega Cape Epic, Brasil Ride, Sudety MTB Challenge … Uroša Breškija (KK Djak) in Srečka Križniča (Deš Fleš), ki je z Urošem lani na drugem mestu končal etapno dirko Trans Dinara, zmage v dvojicah pa se je veselil na Sudety MTB Challenge. Uroš bo tekmoval v kategoriji 40+, Srečko pa v 45+. Posamezniki in dvojice so že zapolnili štartno vrsto, za ekipe po 4, 6 in 8 kolesarjev ali kolesark so štartni boksi še prosti – prijave so odprli 16. januarja.


Si za solo pustolovščino? Bi v dvoje? Ali ekipno?

WEMBO

World Endurance Mountain Bike Organization, oziroma Svetovna organizacija vzdržjivostnega gorskega kolesarstva, je združenje kolesarskih društev po vsem svetu, zbranih pod isto streho v želji po promociji in vzdrževanju vzdržljivostnih 24-urnih dirk. Ustanovitelji organizacije prihajajo iz Škotske, Italije in Avstralije in kar se da široko pokrivajo vzdržljivostne dirke. Od leta 2014 dalje pod njihovo okrilje spadajo tudi evropska prvenstva v 24-urni vožnji. Pred dvema letoma je ravno Finale gostil tudi evropsko prvenstvo.


Če že dirkaš 24 ur, zakaj se ne bi še malo zabaval?

Foto organizator

24 ur Finala obišči na facebooku ali se prijavi na njihovi spletni strani

Preberi še, kako je na istem kraju, kamor se odpravlja tudi letos, Uroš Breški postal evropski prvak v kategoriji nad 40 let:
Breški evropski prvak v 24-urni dirki

Sledite nam