Vladimir Prebilič
Casio GShock
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
17. januarja 2023

Župan občine Kočevje že četrti mandat, širši Sloveniji znan kot predsedniški kandidat. Mož, ki je podprl MTB trail center.

Vladimirja Prebiliča je na verigo pripel Tomaž Pužem.

Vladimir Prebilič

  • Vzdevek: doma Vlado, v tujini Vlad 😊
  • Kraj: Kočevje, Dolga vas
  • Starost: 48
  • Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : Kočevju
  • @vladimir_prebilic
Pokrovitelj Na verigi

Tomaž: Fridrihštajnerco ste nam slovesno odprli z motorko – namesto rezanja traku je bilo treba prežagati čez pot nastavljen hlod. Ali vas je kdo, ki je videl slike, kaj okregal zaradi tega?

Vladimir: Za marsikaj sem že bil okregan kot župan, ampak tokrat pa res nisem bil 😊 Nasprotno, večini se je zdelo prav simpatično, da smo to naredili na tak način. Lahko bi rekli, da je nekako del naše kulture, krajev … Namesto da sem motorko metal, sem tokrat z njo delal 😊 (V Kočevju imamo namreč tudi svetovno prvenstvo v metu motorke)

mtb trail center kočevje, vladimir prebilič, fridrihštajnerca

Glede na to, da ste se potem tudi spustili po Fridrihštajnarci in naprej po Veroniki do dna, vas lahko še kdaj povabimo na kak spust ali morda na kak delovni dan na hribu, na piknik?

Z velikim veseljem. Moram povedati, da je bila izkušnja zelo pozitivna. Imel sem se odlično, priznati pa moram, da tak spust ni niti približno enostaven in da je treba biti kar kondicijsko pripravljen. Stanje v preži za kuclje, doline in izogibanje drevesom te kar izčrpa 😊 Ker sem po naravi ljubitelj adrenalina, mi je bilo seveda kljub zahtevnosti zelo všeč. V resnici nisem imel namen iti celega traila, ampak sem potem vseeno šel kar do konca. Res pa je, da sem imel super pripravo z ekipo MTB trail centra Kočevje 😊 Vsekakor pa sem tudi za kakšno delovno akcijo, če bomo le našli čas v prenatrpanem urniku …

Bi si morda omislili celo gorsko kolo in se nam večkrat pridružili?

Hvala za povabilo, z veseljem bi, ampak kot sem že prej odgovoril … številne obveznosti mi bolj resnega udejstvovanja ne dopuščajo, za kakšen spust sem pa še vedno z veseljem za.

mtb trail center kočevje, vladimir prebilič, fridrihštajnerca
Prvi spust

mtb.si: Čez vašo mizo gre gotovo veliko zamisli, predlogov in prošenj. Kako ste vedeli, da je pobuda za trail center prava – ste projektu popolnoma zaupali na osnovi številk ali ste tudi malo tvegali, morda zaupali občutku?

Vladimir: Oboje. Moram povedati, da sta mi projekt naša sokrajana Janez Dejak in Igor Kaligarič predstavila na tako prepričljiv način, da ni bilo dvoma, da v projekt res verjamejo, da mislijo popolnoma resno … Tveganje je seveda bilo, tako kot pri vsaki takšni stvari. Ampak včasih moraš sprejeti tudi odločitve, ki so malo bolj na robu. V coni udobja bomo težko prišli do prebojnih idej in odločitev. Najboljše so lahko prav tiste malo nore ideje.

igor kaligarič, vladimir prebilič, verderberjeva nagrada, mtb trail center kočevje
Občinska Verderberjeva nagrada za prostovoljce MTB trail centra

mtb.si (standardna): Vaš popoln dan na kolesu ali s kako drugo športno dejavnostjo?

Vladimir: Popoln dan je dan preživet z družino, po možnosti v naravi. Cel dan na kolesu si sicer le redko lahko privoščimo, če že, pa je to bolj raziskovalno, kot potepanje s kolesi … Ena od želja za prihodnost je na primer kolesarjenje ob Dravi.

Vaš popoldan dan brez športa?

Popoln dan brez športanja je dan brez službenih obveznosti, kot rečeno z družino, pa ob branju stripov in spremljanju dobrega športa po televiziji.

Imate svoje najljubše kolo?

Imam samo eno kolo, staro je dvajset let, ampak meni zelo pri srcu 😊

tanja žakelj, vladimir prebilič, xc kočevje

Vaše prvo kolo?

Pony, seveda! Kasneje, konec osnovne šole, pa sem si omislil Rogovo kolo Maraton s kar deset brzinami, in takrat sem bil res pravi frajer na vasi 🙂

S kom bi šli najraje na kolo? Komer koli na svetu (ali v vesolju), živim, mrtvim, namišljenim …

Z Barackom Obamo.

Najboljši nasvet, ki ste ga kdaj dobili / ali nasvet, ki ga lahko date drugim?

Šport dokazano gradi boljšo osebnost v vseh pogledih … Torej, če želite biti uspešni in dobri, šport bo vaša pot 😊

Vaš padec, ki ste si ga najbolj zapomnili? Tudi, če si ga v resnici niste …

Na srečo brez padcev, je pa res, da sem bil doslej samo enkrat na trailu 😊

Vaša glasbena želja oziroma glasbeno posvetilo bralcem mtb.si?

Fotografije Občina Kočevje

Preberi še

Na verigi: Tomaž Pužem
Na verigi – pravila in dosedanji izprašani

Casio GShock
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
Sledite nam