7. marca 2020

Dva tedna do prve dirke svetovnega pokala v spustu, trije do prve dirke enduro svetovne serije. Sestavi si ekipo in ne pozabi na slovensko trojico na stavnicah. V vsaki seriji 8 + 1 dirka.

Dva tedna sta do prve dirke v spustu za svetovni pokal in trije tedni do prve dirke svetovne enduro serije! Počasi si moraš sestaviti svoji domišljijski ekipi za obe tekmovanji.

V vsaki ligi je letos po osem dirk, enako kot za resnične tekmovalce seveda, saj boš na osnovi njihovih uvrstitev zbiral točke za svoj namišljeni “dream team”. Svetovni pokal v spustu ima osem dirk, poleg je še dirka na svetovnem prvenstvu. Tudi v EWS je osem dirk, deveta v paketu je Pokal narodov.

Za sodelovanje se moraš le registrirati na strani pinkbike.com in … izbrati svoje tekmovalce.

V obeh ligah imaš proračun milijon in pol dolarjev (hm, ameriških ali kanadskih?), porabiti jih moraš za šest tekmovalcev, štiri moške in dve ženski.

Ekipo lahko po želji premetavaš vso sezono, spremembe so omogočene do petka pred tekmovalnim vikendom.

Spust

Na vrhu lestvice sta pri moških Francoza Loic Bruni in Amaury Pierron, za vsakega od njiju boš odštel po 600.000 dolarjev. Za našega Jureta Žabjeka pa 100.000, pri tej številki ima naprimer družbo Britancev Fairclougha, Braytona, Edwardsa, Jonesa in Španca Marina. Za Louso Jure (še) ni označen kot poškodovan.

Med ženskami je najdražja Avstralka Tracey Hannah (600.000), tudi Monika Hrastnik ni ravno na razprodaji s ceno 250.000 $.

DH Fantasy League na pinkbike.com

Enduro

V vzdržljivostni spustaški disciplini največ veljajo Avstralec Sam Hill pri moških in Francozinji Isabeau Courdurier in Cecile Ravanel pri ženskah, vsi po 550.000 $.

Edini slovenski predstavnik v tej ligi je Vid Peršak s ceno 150.000 $.

Enduro Fantasy League na pinkbike.com

Tudi liga za svetovni pokal v krosu bo, a tekmovalci še niso objavljeni.

XC Fantasy League na pinkbike.com

Sledite nam