BMX Maze, Marin Ranteš
27. maja 2022

Marin Ranteš je v družbi prijateljev Daniela Dhersa in Senada Grošića v spektakularnem BMX projektu uspešno premagal vse izzive ozkih ulic enega najlepših hrvaških turističnih biserov.

Vrhunski BMXarji obožujejo izzive, eden največjih pa je zagotovo izvajanje trikov v mestu, kot je Rovinj, ki ga krasijo mediteranska arhitektura iz 16. stoletja in ozke ulice, skozi katere se ni enostavno prebiti niti peš.

Marin Ranteš, foto Nejc Ferjan / Red Bull Content Pool

Trik za trikom – akcija zagotovljena

To ni ustavilo najboljšega hrvaškega BMX kolesarja Marina Ranteša, da ne bi v Rovinju izvedel nekaj res fantastičnih trikov, in to v družbi dobitnika srebrne olimpijske medalje iz Tokia, Venezuelca Daniela Dhersa, ter izkušenega Senada Grošića, rojenega v Sisku, sedaj živečega v Avstriji. Slednji se lahko pohvali z bogato kariero, tudi z zmago na Red Bull Dirt Ride.

Marin Ranteš: “Svojim prijateljem sem želel pokazati, kako super je na Hrvaškem. Izzivi so nekaj, kar nas veseli in izpolnjuje, in ta je bil prav tak. To je bila izkušnja, ki je še nisem doživel.”

Daniel Dhers o rovinjski avanturi: “Celotna kulisa je bila res zahtevna. Morali smo biti zelo natančni pri pristanku na klančinah in nato po ulici, ker je bilo vse spolzko, kar je prineslo nov izziv.”

Daniel Dhers, foto Tomislav Može / Red Bull Content Pool

BMX prostega sloga povezuje kolesarje

Prijateljstvo treh BMXarjev traja že leta. Rantešu sta pri razvoju kariere veliko pomagala prav Grošić in Dhers, saj z enim trenira v Evropi, z drugim pa v ZDA.

Marin se je na pustolovščino s svojo družbo podal iz čudovite cerkve sv. Eufemije, nato pa se je po ozkih rovinjskih ulicah in raznih klančinah prebil vse do pomola tik ob morju.

Senad Grošić, foto Marjan Radović / Red Bull Content Pool

“Lokacije, po katerih smo se vozili, so bile res edinstvene. Ozke ulice niso bile tolikšna težava kot spolzki stari kamen, po katerem smo se vozili. Smo pa profesionalci, poznamo svoje delo, si zaupamo in vedeli smo, da bo vse potekalo gladko,” je o projektu povedal Senad Grošić

Backflip double tailwhip, 720 cork in backflip no hands so le nekateri izmed zahtevnih trikov, ki jih je BMX ekipa izvedla v Rovinju. Marin Ranteš, denimo brez zavor na svojem kolesu. “Nimam zavor in vsaka ulica v Rovinju je pravzaprav navzdol. Vendar sem uspel upočasniti ali pa sem podrsal z čevljem po tleh ali pa s podplatom nadzoroval hitrost vrtenja pnevmatike. Vedno obstaja pot,” je dodal Ranteš.

BMX Maze / Red Bull

Končni rezultat tega projekta je odličen video, ki priča o privlačnosti BMXa kot športa, pa tudi o čudoviti arhitekturi in še lepšem naravnem okolju, v kakršnem “živi” mesto Rovinj.

Senad Grošič: “Bile so ozke ulice, povezane zgradbe in zidovi. Nismo bili prepričani, kako bo, a na koncu so nastali odlični triki in vse se je dobro izšlo. Rovinj je pokazal, da se z dobro ekipo da vse spremeniti v resničnost!.”

Sodelovanje Ranteša, Dhersa in Grošića s projektom BMX Maze je doseglo povsem novo raven in vsi iz BMX ekipe se strinjajo in komaj čakajo, da kaj podobnega ponovijo tudi v prihodnje. V drugem, enako privlačnem okolju in na edinstveni lokaciji.

Zgodbo s še več izjavami Marina Ranteša, Senada Grošića in Daniela Dhersa si lahko prebereš na redbull.com/hr.

Rovinjska akcija v fotografijah

Senad Grošić, foto Marjan Radović / Red Bull Content Pool

Del ekipe tudi Jaka Remec

Če si si pozorno ogledal video, potem si v nekaj kadrih ujel tudi našega Jako Remca. Jaka je prisostvoval snemanju in na nekaterih objektih pokazal svoje veščine. Foto Marjan Radović / Red Bull Content Pool.

Naslovna fotografija z Marinom Rantešem, Marjan Radović / Red Bull Content Pool

Preberi še

Senad Grošić, več kot le BMX ambasador

Sledite nam