23. maja 2012

Skoraj 700 kolesarjev na nedeljskem AJM Team time ridu. V Crikvenici Budin pred Lovšetom. Minister Bogovič o kolesih. Spec’i še v Ljubljani. Trojna Calcitova zmaga v Avstriji. Koroški pokal #4. Okoli Griffna. Nagrada Gorice XCO.


Skoraj 700 udeležencev na AJM Team Time Ride

Nedeljske tretje prireditve AJM Team Time Ride na 21-kilometrski trasi med Kamnico in Žavcarjevim vrhom se je udeležilo skoraj 700 kolesarjev! Med 185 ekipami je bila najbolj povprečna, vsaj kar se časa kolesarjenja tiče, ekipa Gamsi CC1 iz Celja. Za najbližji čas povprečnemu so vsi člani prejeli nagrade v obliki počitnic v vrednosti 500 evrov. Poročilo in velika fotogalerija na timeride.si

Na uvodni fotografiji ni singlov, skakalnic ali kakšnih drugih razmer, ki bi morda terjale nošenje čelade, za izločanje hormonov pa namesto tega skrbijo uradne navijačice vzpona AJM Team Time Ride. Foto timeride.si

Budin pred Lovšetom v Crikvenici
11. XC Podbadanj v zaledju Crikvenice, dirko hrvaškega pokala “B”, je minulo nedeljo dobil Matjaž Budin (Orbea Geax) pred Matejem Lovšetom (UNI team Cult) in Pavaom Rosetom (BK Kalorija). Po strgani verigi Petra Vesela (Uni team Cult) je v veteranskih kategorijah najvišje zlezel Marko Škarja (Energijateam.com) na 6. mesto med veterani A. Vrstni redi (PDF)

Minister Franc o kolesarjenju v naravi
Danes dopoldan je v klepetalnico rtvslo.si sedel minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič. Doletelo ga je tudi vprašanje o kolesarjenju v naravnem okolju. V odgovoru se mu je najverjetneje malce zalomilo pri imenu zakona, ki bo to urejal, sicer pa je odgovoril v slogu glavnega moža pri sestavljanju dotičnega zakona Mladena Berginca – saj kolesa niso izenačena z motornimi vozili. (prepovedana so pa prav tako press) Kopiramo:
<Rewel> V kakšni fazi je predlog zakona o vožnji z vozili v naravnem okolju in kakšno je vaše stališče – predvsem glede enačenja koles z motornimi vozili, ki ga predlog še vedno vsebuje?
<Franc Bogovic> Sprememba zakona o gozdovih je v pripravi. V noveli zakona se ureja tudi področje vožnje z vozili v naravnem okolju. Predvidevamo različno obravnavo koles in ostalih vozil, kar danes ni urejeno. Za vožnjo s kolesi previdevamo bistvene manjše omejitve kot pri ostalih vozilih.
Celoten klepet na rtvslo.si

Še en “test the best”
Še en termin za preizkus koles Specialized. Jutri, v četrtek 24. maja, v trgovini Extreme Vital v Ljubljani. Rezerviraj si kolo! Več na extremevital.com

Trojna Calcitova zmaga v XCE serije Alpe-Jadran
V nedeljo so v Afritzu ob Osojskem jezeru na avstrijskem Koroškem izvedli tretjo preizkušnjo letošnjega pokala Alpe-Jadran. Disciplina je bila prvič v tej seriji XC eliminator. Člansko dirko je dobil Urban Ferenčak pred Rokom Korošcem in Boštjanom Hribovškom (vsi Calcit bike team GT), v velikem finalu je nastopil še Avstrijec Matthias Hoi, ki pa je padel. Nastopila je vrsta kolesarjev KK Ravne na Koroškem, Tomaž Šinigoj je osvojil 2. mesto pri dečkih do 13 let, Teo Pečnik pa pri do 11 let pred Maticem Kranjcem-Žagarjem (Calcit bike team GT).
Vrstni redi (xls) in fotogalerija

KP #4, Sv. Jernej
Eden manj kot devetdeseterica je minulo soboto naskočila Sv. Jernej nad Muto, četrti cilj Koroškega pokala v letošnji sezoni. Najhitrejša: Špela Škrajnar in Iztok Dogša (oba Ganesha team). Oživela je tudi stran koroskipokal.si, kjer najdeš poročilce, fotogalerijo in z malo iskanja tudi vrstni red.

Šinigoj & Šinigoj okoli Griffna
Prejšnji teden so na avstrijskem Koroškem že enajstič kolesarili okoli grebinjskega grajskega griča (Griffen), najbolj vztrajni kar v 12-urni dirki, kot posamezniki ali ekipno. Slovensko čast sta branila ravenska ŠinigojaJernej je v 6-urni dirki opravil 44 krogov ali 127,6 km ter zasedel 35. mesto med 60 uvrščenimi, Tomaž pa je bil drugi v dosti bolj šprinterski spremljevalni dirki dečkov do 13 let. Vrstni redi
Stran prireditelja s povezavami na fotogalerije

10° Trofeo Città di Gorizia
Spregledano prejšnji teden: na krosu za nagrado Gorice, ki je štela za italijansko serijo Top Class, so v nedeljo 13. maja nastopili tudi slovenski kolesarji. Matjaž Budin je bil 7. med elito, Blaž Uršič (oba Orbea Geax) 11. med ml. člani, Aleš Modic (Calcit bike team, GT) 7. v močni amaterski konkurenci. Vrstni redi (PDF)

Sledite nam