4. novembra 2018

Mladi Hrvat je uspešno sezono kronal s petim mestom v Čengduju in prvim mestom v skupnem seštevku!

Zadnje, četrto dejanje letošnje svetovne serije FISE v BMXu prostega sloga, disciplini park, je na prestol najboljšega poneslo mladega hrvaškega fristajlerja Marina Ranteša. Varaždinec je s petim mestom v Čengduju osvojil skupno zmago!

Ranteševo 2018

Marin je sezono v Hirošimi začel nekoliko slabše in se ni uvrstil med prvih deset, bil je šestnajsti. Slavil je Avstralec Brandon Loupus. V francoskem Montpellierru je slavil Američan Nick Bruce, Marin pa je posegel po tretjem mestu! Tretja postaja je bil kanadski Edmonton kjer je Hrvat stopil še stopničko višje in zaostal le za zmagovalcem Avstralcem Loganom Martinom.

Včeraj je v polfinalu osvojil osmo mesto, zmagovalec preizkušenj pa je bil Američan Dennis Enarson. Danes pa je Marin z odličnimi vožnjami v finalu osvojil peto mesto, kar je zadoščalo, da osvoji prvo krono skupnega zmagovalca svetovnega pokala FISE. Na zadnji preizkušnji je slavil Avstralec Jake Wallwork, drugi je bil Dennis Enarson, na tretje mesto se je uvrstil Britanec Declan Brooks.

V skupnem seštevku je Marin prehitel legendo in zagotovo največjega in najboljšega fristajlerja zadnjega desetletja, veterana Daniela Dhersa in Nicka Bruceja, ki je zasedel skupno tretje mesto.
Marin je s skupno 26700 točkami za le 200 točk prehitel Dhersa, tretjeuvrščeni Bruce je osvojil 24100 točk.

Mimogrede, Ranteš je v zadnjem letu veliko treniral ravno v Dhersovem BMX parku.

Finalne preizkušnje v videu

Kaj pa naš Jaka?

Jaka Remec je v mladinski kategoriji na kvalifikacijah zasedel drugo mesto. Celotno poročilo o njegovem prvem letošnjem tekmovanju na najvišjem nivoju pričakuj danes zvečer!

Vse informacije te čakajo na fise.fr.

Sledite nam