26. novembra 2019

Zdaj uradno tudi s podpisom iz Leoganga, na Mariborsko Pohorje po petih letih znova z enotno vozovnico srednjeevropskih parkov.

Včeraj je direktor Marproma Bernard Majhenič kot prvi objavil, da se Bike park Pohorje s sezono 2020 vrača v združenje bike parkov Gravity Card, ki trži enotno sezonsko vozovnico.

Pogodbo so včeraj najprej podpisali v Mariboru, pozneje pa so podpis dodali tudi v Leogangu na sedežu združenja, tako da je uradno: z vozovnico Gravity Card prihodnje leto tudi na Mariborsko Pohorje!

Bike park Pohorje je bil del Gravity Carda že v sezonah 2010-2014. V sezoni 2015 je sledil stečaj Športnega centra Pohorje in že sklenjen dogovor z Gravity Cardom je padel v vodo.

Zakaj tako dolgo trajalo, da se je Pohorje vrnilo v združenje?
Odgovarja vodja parka Iztok Kvas: “Lahko bi se vrnili že v sezoni 2018, a smo želeli dobro pripraviti na vrnitev. S tremi linijami smo zdaj na to pripravljeni. Glede na to, da je zdaj avstrijskih gostov kar med 60 in 70 odstotki, je bilo zlasti z njihove strani letos veliko povpraševanje po Gravity Cardu. Ob tem smo se pripravili tudi na večdnevne goste, sklenili smo dogovor z mariborskimi hotelirji.”

Kakšen je bil obisk v sezoni 2019?
“Od lanskega leta je zrasel za vsaj 30%, s tem da park še vedno obratuje. Minula sobota je bila odlična, prišlo je 50 ali 60 kolesarjev.”

Kakšni so načrti za 2020?
“Park želimo širiti v skladu s trendi. To pomeni trail park v smeri Areha ter več ponudbe za enduro kolesarje in tudi e-kolesa. Izboljšati želimo tudi infrastrukturo, ne le proge, tudi kamp, pranje koles in drugo,” načrte opiše Kvas.

Foto Bike park Pohorje

Sledite nam