Frišno
Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
26. maja 2021

Halo z DH obročniki, prav tako Nukeproof. Roval z novostima za MTB in makadamkanje, Extreme Shox za e-kolesa, Panaracer z omejeno serijo pnevmatik, Wahoo pa v barvah.

Halo

Po dveh letih testiranj na dirkah v spustu sedaj tudi za običajne potrošnike. Obročniki Gravitas s preizkušeno asimetrično zasnovo, s pesti MT ali MTC, ter z obroči notranje širine 27,5 milimetrov nudijo tisto, kar od njih pričakuje uporabnik: trdnost, togost in zanesljivost.

Izbira pest je pri proizvajalcu Halo ogromna, saj lahko kupec izbira med možnostjo hitrega zapenjalca, pa vse do sistema Super Boost. Pesta so kompatibilna s sistemi Shimano HG, Micro-Spline in Sram XD. Več informacij najdeš na halowheels.com.

Extreme Shox

Proizvajalec vzmetenja, ki je znan po svojih izdelkih v svetu F1 in v reliju, je svoj dobro znani zadnji blažilec Storia sedaj oblikoval posebej za e-kolesa. e-Storia je posebej prilagojen e-gorskim kolesom, ki so težja od klasičnih, zato potrebujejo večjo oporo na zadnjem delu ter blažilec, ki bo kos večjim silam. Močnejša osnovna konstrukcija blažilca, večji razpon nastavljivosti, nova tesnila, ki preprečujejo večje trenje, ter nova zasnova glavnega dela blažilca so glavne značilnosti. Omeniti velja tudi olje v blažilcu, ki ima višjo viskoznost ter s tem zagotavlja enakomerno delovanje vzmetenja pri vseh temperaturah. extremeshock.com.

Roval MTB

Traverse Alloy je cenejša različica karbonskega modela obročnikov z enakim imenom. Namenjena je vsegorskim in enduro kolesom in je le 70 gramov težja od mnogo dražje izvedenke. Notranja širina obroča znaša 30 milimetrov, obroč je pripravljen za sistem brez zračnic, pesta so DT 350 spredaj in DT 370 zadaj, seveda z napisom Roval, obročniki pa so na voljo v 27,5- in 29-palčni izpeljanki. rovalcomponents.com.

Roval za makadamkanje

Svojo linijo komponent za makadamkanje so lepo zaokrožili z namenskim karbonskim krmilom Terra, ki je mešanica klasične in napredne ergonomije. Kratek doseg (70 milimetrov), dokaj nežna ukrivljenost (103 milimetre) ter zelo diskretno zvonasta oblika (le 12 stopinj vstran) krmilo postavljata ob bok vsem sodobnim namenskim makadamkarskim komponentam. Krmilo je na voljo v širinah 380, 400, 420 in 440 milimetrov ter že pripravljeno za uporabo s komponentami Di2. Teža krmila pri širini 420 milimetrov znaša 200 gramov.

Novi so tudi obročniki Terra CL in C. Oboji temeljijo na karbonskem obroču in pestih DT. Terra CL so namenjeni tekmovalcem, ki ne želijo zapraviti premoženja za model CLX, a hkrati iščejo vrhunski obročnik. Obroči imajo notranjo širino 25 ter so visoki 32 milimetrov. Nanje lahko namestiš pnemvatike širine od 28 vse do 47 milimetrov. Par se ponaša s težo 1400 gramov. Terra C je nekakšna kopija cestnega obročnika C38, le da ima širši rob obroča. Notranja širina znaša 25 milimetrov, kar je enako kot pri modelu CL, teža pa je višja za 210 gramov.

Več informacij najdeš na rovalcomponents.com/collections/gravel.

Nukeproof

Obročniki Horizon V2 so zgrajeni okoli lastnih obročev Nukeproof in so namenjeni spustu ter enduru. V primerjavi z modelom Horizon V1 imajo izboljšan mehanizem v pestu s kar 102 klikoma. Ležaji so Enduro. Pesta so na voljo v vseh glavnih standardih osi. Notranja širina obroča je 30, zunanja pa znaša 35 milimetrov. Na voljo so v 27,5 in v 29-palčni izpeljanki. Več informacij najdeš na nukeproof.com. Obročnike je že preizkusila ekipa Chain Reaction Cycles – Nukeproof s Samom Hillom na čelu.

Wahoo

Element BOLT je morda najbolj kompakten kolesarski računalnik z GPS. Sedaj z 2,2-palčnim barvnim zaslonom v 64-bitni konfiguraciji in z nekoliko izboljšano “aerodinamično” preobleko. Če so bile pametne navigacijske funkcije prej na voljo le pri večjih modelih, so sedaj prisotne tudi pri BOLTu, ki ima po novem 16 GB pomnilnik, kar je štirikrat več od predhodnika. Več spomina pomeni tudi bolj zmogljivo baterijo in ta po novem zdrži 15 ur nenehne uporabe.

Več informacij najdeš na wahoofitness.com.

Panaracer

Japonski gumar je predstavil pnevmatiko za makadamkanje v omejeni seriji. Dve barvi tekalne površine: roza (flamingo pink) in modra (pansy blue) ter trije različni profili. Kupec lahko izbira med dimenzijama 700x32C in 700x38C. Pnevmatike so zložljive in po navedbah proizvajalca bodo resnično “limited edition”, saj jih bodo delali le mesec dni, na voljo pa bodo v mesecu juniju. panaracerusa.com.

Naslovna fotografija Remy Vroonen za Halo, ostale fotografije proizvajalci.

Preberi še

Frišno: Nekaj cunjic in par komponent

Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam