Fasthouse
Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
23. maja 2021

Rapha gre med gorske kolesarje, Race Face in Fasthouse z novo linijo oblačil, Pirelli z ultra lahko zračnico, Reserve z obročniki za XC, Sram pa preizkuša novosti v svetu komponent.

Reserve

Prvi karbonski obročniki pod samostojnim imenom in ne pod imenom Santa Cruz. Začetki znamke Reserve segajo v leto 2014 in k Santa Cruzovim inženirjem. Tokrat prvi produkt, razvit izključno pod lastno blagovno znamko: Reseve 28 XC. Gre za nižje profilirane 29-palčne obroče, pri katerih stranka lahko izbira med tremi vrstami pest: DT 350, DT 240 ali DT 180. Teže celotnih setov obročnikov se gibljejo med 1360 in 1550 grami. Lahko si omisliš le obroče in jih nadgradiš s pesti po svojem izboru. Več na reservewheels.com.

Sram

Skupaj z Avtodeskom so ustvarili številne nove prototipe gonilk in s pomočjo generativnega oblikovanja poskušajo maksimizirati njihove lastnosti. Kaj je generativno oblikovanje? Oblikovalec namesto začetnega risanja enostavno opredeli parametre, potrebne za končni rezultat. V navedenem primeru so izdelovali gonilko. Katere parametre so bili vnesli? Dolžina gonilke, faktor Q, težo, način izdelave … Parametre vnesejo v računalniški program in v nekaj urah nastane na stotine potencialnih komponent. Več o generativni tehniki oblikovanja izveš na autodesk.com.

Pirelli

SmarTUBE se imenuje nova zračnica italijanskega gumarja, namenjena gorskim kolesarjem. Narejena je iz materiala TPU (termoplastični poliuretan), ki nudi odlično razmerje med nizko težo in visoko stopnjo zanesljivosti. Pirelijeva zračnica je namenjena tako tekmovalcem, kot rekreativnim kolesarjem, ki prisegajo na nizko težo. Na voljo je v treh velikostih: 1,8/2,2×29″, 2,2/2,6×29″ in 2,2/2,6×27,5″, s težo med 75 in 100 grami. Več na pirelli.com.

Rapha

Svoj čas zgolj za cestne kolesarje, kasneje tudi z linijo za makadamkanje, od prihodnjega meseca dalje pa z oblačili za gorske kolesarje in kolesarke. Le kaj bodo pri znamki, katere idejni oče je Simon Mottram, ki je pod tem imenom začel kreirati kolesarska oblačila že leta 2004, pripravili za pleme lovcev na trejle? Kmalu več na rapha.cc.

Fasthouse

Kalifornijska znamka kolesarskih, moto in prostočasnih oblačil z novo kolekcijo za gorske kolesarje. Tipični ameriški dizajn ter širok nabor barv in modelov. Pa še to, pošiljajo tudi v Slovenijo. Na spletni strani te tudi obvestijo, kakšni davki in plačila te čakajo ob naročilu. fasthouse.com.

Race Face

Kanadčani sledijo načelu, da kar je narejeno, oblikovano ali preizkušeno v Britanski Kolumbiji, je najboljše. Tako so predstavili novo linijo oblačil za moške, razširili ponudbo za nežnejši spol ter dodali nekaj novih kosov zaščitne opreme, katere velikostni razpon znaša od XS vse do XXL in je namenjen tako damam kot gospodom. Več na raceface.com.

Fotografije proizvajalci

Preberi še

Frišno: Zaščita, takšna in drugačna, ter nekaj komponent

Pumpaj Slo Velenje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam