8. julija 2013

Izbor fotografij Vanje Kodermaca ter izjave Černilogarjeve, Pandurja in Cestnika z včerajšnjega državnega prvenstva v spustu.

Mariborčani še znajo pripraviti dobro dirko v spustu, tako da se lahko veselimo finala evropske serije iXS konec septembra. Tako kot je treba, je bilo včerajšnje državno prvenstvo v spustu eden od vrhuncev sezone. Tu so izjave prvakinje teh najhitrejših dveh med člani, spodaj pa še fotogalerija Vanje Kodermaca.

Zarja Černilogar, zmagovalka med ženkami: “Vesela sem, da se nas je pri puncah zbralo dovolj in da sem z zmago prišla do svojega drugega uradnega naslova državne prvakinje.”

Žiga Pandur, zmagovalec med člani: “Finalni nastop mi je kar v redu uspel. Zgoraj nisem vedel, kako suha je proga. Sredi prvega gozda, sem videl, da je kar suho in sem šel kar na polno. Nekje sem šel zkoraj na nos, naprej pa je bilo vse v redu, uspela mi je soldina vožnja brez večjih napak.”

Jan Cestnik, drugouvrščeni med člani: “Pobje so videli, kaj sem naredil na štartu. Sem že mislil vreči puško v koruzo, pa sem se odločil, da poskusim naprej gladko, tekoče odpeljati, kot mi ustreza. Uspelo mi je brez večjih napak, nekajkrat sem sicer bil blizu padca, nekaj delov pa mi je odlično uspelo. Proga se je dosti posušila, imel sem še nekaj rezerve, dalo se je peljati še dosti hitreje. Proga je bob steza in na koncu je veliko dvisno od moči.

Poročilo in vrstni redi

Na uvodni fotografiji najhitrejše dame, od leve Špela, Zarja in Monika. Vse foto Vanja Kodermac/vanjakodermac.com

Sledite nam