Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
18. novembra 2019

Majhna nemška znamka z vrsto novosti, vse pa so oblečene v podobo slovenska oblikovalca Marka Šajna.

Znamko koles Bombtrack smo v Sloveniji že spoznavali skozi butično trgovino Pici Bici in nekatere uporabnike, kot so popotniki ali pa kurir in tekmovalec Bor Čeh. Poznali smo jih po kolesih za cesto, ciklokros in makadam, urbanih kolesih in kolesih za potovanja in avanture. Vsekakor smo dobili vtis, da gre za izdelke, pri katerih sta funkcija in vzdržljivost pomembnejša od teže. Bombniki pač.

Kolesa Bombtrack modelnega leta 2020 so že na ogled in na voljo. Kaj je novega?

Ker smo gorskokolesarska stran, nas na prvem mestu razveseli, da so izdelali prvo čistokrvno gorsko kolo. To je spredaj vzmeteni Cale z okvirjem iz jeklenih cevi in vilicami s 120 mm hoda. Odločili so se za vilice MRP Ribbon in 27,5-palčne obročnike, široke dva palca, s plašči 2,8, seveda gredo na isto mesto tudi 29-palčni obročniki. Pa za štiribatne zavore Magura Trail Sport in potopno sedežno opora KS.

Cale je namenjen dolgim turam po zahtevnem terenu, tudi za bikepacking, tako vsestransko in preprosto kolo pa je seveda uporabno za še marsikaj drugega.


Ob Calu sta tu še modela Beyond+ s trdimi vilicami in na plaščih 29+. Beyond pa so kolesa za avanture, recimo temu gorska kolesa s spuščenimi krmili, križanci med mtb in makadamkarji torej. Med temi je simpatična novost Beyond Junior, otroško kolo na 24-palčnih obročnikih s prilagojenimi prestavnimi in zavornimi ročicami ter celo možnostjo nakupa posebnih potovalnih torb! Za Bombtrack so jih namreč izdelali pri Apiduri.


Beyond Junior – kar težko verjeti, da gledaš 24-palčno kolo. Naj mulc svoje stvari fura sam!

Ljubitelji makadamov se bodo slinili nad prenovljeno linijo modelov Hook z okvirji iz jekla (ali karbona pri modelu EXT-C), morda jih bo čudno zaščemelo ob pogledu na strupeno obarvano kolo Hook ADV. Gre namreč za makadamkarja z vilicami s 40 mm hoda in s potopno sedežno oporo. Na obročnikih velikosti 650b in z jeklenim okvirjem, seveda.


Hook ADV gre povsod

Če gremo še malce naprej pri navzdol zakrivljenih krmilih, srečamo še modele Tension, namenjene ciklokrosu. Okvirji so tu iz aluminija ali karbona, posebnost pa je ženski model Tension WMN, ki pri manjših velikostih okvirja stoji na obročnikih 650b.

Izpod Maretovih prstov

Za barvne sheme in grafike kolekcije 2020 je poskrbel slovenski oblikovalec Marko Šajn. Prvič, doslej je namreč skrbel za grafično podobo znamke, za obliko katalogov, za grafično opremljenost njihovih videov in še kaj.

In kako majhno podjetje je v resnici Bombtrack? “Bombtrack smo štirje ljudje. Glede na to, koliko modelov koles ima znamka in kako se podjetje razvija, je marsikomu nepredstavljivo, da je firma še vedno tako majhna,” pravi Mare.

bombtrack.com

Kolesa Bombtrack so v Sloveniji na voljo v ljubljanskem Kolesarskem centru Bauer.

Fotografije Jason Sellers, ozadje Bruno Ridderbusch

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam