Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
18. aprila 2019

Poldrugi mesec pred letošnjim dogodkom, ki bo 1. junija, omejene štartnine hitro pohajajo. V čem je formula za tolikšno zanimanje? Morda kar v kolesarstvu samem!

Tri tedne po odprtju prijav za peti vzpon s kolesi pony na Vršič in poldrugi mesec pred dogodkom, ki bo 1. junija, se prijave hitro nabirajo. Od 1200 štartnih mest jih je na voljo še dobra tretjina. Več kot 700 ljubiteljev kolesarske zabave na 20-palčnih kolesih brez prestav je izkoristilo najcenejše prijave pred 15. aprilom.

Prijave so odprte na www.redbull.si/gonipony do 29. maja oziroma do zapolnitve mest. Najcenejše prijave so sicer že mimo, a do 22. maja so še vedno po le 25 evrov. Od takrat do zaključka prijav pa bo štartnina znašala 50 evrov.

 

Kaj žene “pony-gonilce”?

Red Bull Goni Pony je kolesarska zabava posebne sorte. S kostumi, z veliko smeha, z nemajhnim športnim podvigom in nato z zabavo za nagrado.

A naposled je v središču vsega kolo. Tehnično preprost pripomoček za pot v šolo, v službo, na tržnico. V tej izvedbi celo preveč preprost za resno športno udejstvovanje, a nekako gre. Ni pa daleč do kolesa, na katerem odrasel človek sedi udobneje, poganja učinkoviteje in se tudi varneje ustavi. Kolesarjenje je preprosta reč, zlasti če si ga ne zakompliciraš s preveč tehnologije.

In kdo dandanes ne kolesari? Kot šport je kolesarjenje nedvomno v razmahu tako na asfaltu kot izven njega. Kot rekreacija ali kot vrhunski šport. Če si greš malo prepihati ventile sam ali s prijatelji na bližnje griče ali pa če navijaš za junake na cestnih klasikah ali morda konec meseca na svetovnem pokalu v spustu v Mariboru, ki se vrača po skoraj desetletju.

Kolesarjenje je nova črna, novi golf in novo smučanje hkrati, pač nekaj našega. Vsi se ga gremo, vsi ga obvladamo. Zato se s takšnim dogodkom lažje poistovetimo, kot bi se recimo s karnevalom v sicer prekrasnem jadranju na deski. Dodaš še dve legendi, kolo pony in Vršič, prijazno okolje Kranjske Gore, in v peti izvedbi moraš število udeležencev omejiti na 1200, če malo poenostavimo.

Kdor si še ni zagotovil štartnega mesta, kolesa, garderobe … Pohiteti bo treba!

 

Vse o dogodku in prijave na www.redbull.si/gonipony

#RedBullGoniPony

Preberi še
Red Bull Goni Pony: Bodi med 1200 udeleženci pete izvedbe

Foto Jure Makovec/Red Bull Content Pool

Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam