Specialized turbo
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Human Fish Gravel SloEnduro
6. oktobra 2013

V Mariboru pod streho še zadnja pokalni spust sezone, najhitrejša Špela Horvat in prvič Jan Cimperman, pri mladincih prvič Matic Habjan, skupni zmagovalci so …

Na peti in zadnji dirki slovenskega pokala v spustu se je na Mariborskem Pohorju na progi, ki je prejšnji teden gostila finale evropske serije iXS, pomerilo nekaj manj kot 90 tekmovalcev. Med domačimi so manjkali reprezentantje z vrha lestvic, ki so nastopili na evropskem prvenstvu v Bolgariji, zato pa so konkurenco okrepili gostje iz Avstrije, Italije in Španije.

Član ekipe MTB Trbovlje/Specialized Jan Cimperman je za konec svoje prve članske sezone dosegel svojo prvo člansko zmago. Sledila sta mu tekmec za tretje mesto v skupni razvrstitvi Kristjan Vreček (Supersnurf) in Aleš Virtič (Rajd Trek). Kljub temu, da je Jan dobil tudi polfinale, je v skupni razvrstitvi zaostal za tretjeuvrščenim Vrečkom in to le za 5 točk. Na vrhu sta kljub odsotnosti ostala carja sezone Žiga Pandur (Rajd Trek/Unior Tools Team) in Miran Vauh (Črn trn/Blackthorn GT).

Špela Horvat (Energijateam.com) pri dekletih ni imela pretežkega dela, v finalu sta ji bili najbližje Megan Lowe (Supersnurf) in Andrea Radačić (MTB Čelešnk), a še vedno precej zaostali. Špela je s polnim dnevnim izkupičkom točk v skupni razvrstitvi prehitela Zarjo Černilogar (Črn trn/Blackthorn GT).

Pri mladincih je bil tokrat v finalu prvič najhitrejši Matic Habjan (Energijateam.com), drugouvrščeni Miha Ivančič (ŠKTD Avče) pa je v skupni razvrstitvi prehitel vodilnega Jureta Žabjeka (Rajd Trek/Unior Tools Team). Vsi izračuni so naši in neuradni!

Na uvodni fotografiji Jan Cimperman, vse foto Klemen Humar.


DH Maribor Pokal Slovenije

Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam