6. oktobra 2013

V Mariboru pod streho še zadnja pokalni spust sezone, najhitrejša Špela Horvat in prvič Jan Cimperman, pri mladincih prvič Matic Habjan, skupni zmagovalci so …

Na peti in zadnji dirki slovenskega pokala v spustu se je na Mariborskem Pohorju na progi, ki je prejšnji teden gostila finale evropske serije iXS, pomerilo nekaj manj kot 90 tekmovalcev. Med domačimi so manjkali reprezentantje z vrha lestvic, ki so nastopili na evropskem prvenstvu v Bolgariji, zato pa so konkurenco okrepili gostje iz Avstrije, Italije in Španije.

Član ekipe MTB Trbovlje/Specialized Jan Cimperman je za konec svoje prve članske sezone dosegel svojo prvo člansko zmago. Sledila sta mu tekmec za tretje mesto v skupni razvrstitvi Kristjan Vreček (Supersnurf) in Aleš Virtič (Rajd Trek). Kljub temu, da je Jan dobil tudi polfinale, je v skupni razvrstitvi zaostal za tretjeuvrščenim Vrečkom in to le za 5 točk. Na vrhu sta kljub odsotnosti ostala carja sezone Žiga Pandur (Rajd Trek/Unior Tools Team) in Miran Vauh (Črn trn/Blackthorn GT).

Špela Horvat (Energijateam.com) pri dekletih ni imela pretežkega dela, v finalu sta ji bili najbližje Megan Lowe (Supersnurf) in Andrea Radačić (MTB Čelešnk), a še vedno precej zaostali. Špela je s polnim dnevnim izkupičkom točk v skupni razvrstitvi prehitela Zarjo Černilogar (Črn trn/Blackthorn GT).

Pri mladincih je bil tokrat v finalu prvič najhitrejši Matic Habjan (Energijateam.com), drugouvrščeni Miha Ivančič (ŠKTD Avče) pa je v skupni razvrstitvi prehitel vodilnega Jureta Žabjeka (Rajd Trek/Unior Tools Team). Vsi izračuni so naši in neuradni!

Na uvodni fotografiji Jan Cimperman, vse foto Klemen Humar.


DH Maribor Pokal Slovenije

Sledite nam