24. decembra 2010

Pri masterjih bo vroče. Calcit z dvema BMX jezdecema. Gole bo, Čemažarja ne bo, vrača se Pogladič. Energija tudi v 4X.

DEŠ Fleš
Bojda nič pretresljivega, razen tega, da bo divji mož Saša Merljak okrepil konkurenco kategorije master. Zmrzljak, Zupanc, Felc, Šumbergar, Podbevšek, Merljak, Lepoša, A. Turk … pri tastarih bo napeto, kar je s staranjem populacije pričakovano.
www.des.si

Calcit
Z odhodom Podbevška iz Calcit bike teama tam ostajata le dva spustaša, pa še nekdanji državni prvak Janez Štupar in Primož Dernulovec sta se letos bolj poredko pojavljala na štartu.
Kamniška superekipa v krosu pa se bo zato okrepila na področju dirkanja s kolesi BMX in 4krosa. Pridružil se jim bo namreč BMX veteran Tomaž Jeras iz bližnje Stahovice (zadnja leta Planet adrenalin), ki bo na kolesu GT La bomba nastopal tudi v 4krosu. Pridružil naj bi se mu tudi Anže Čerin, ki se po nekaj sezonah odsotnosti vrača na BMX proge.
kdcalcitkamnik.si

Energija
Bilo je celo nekaj govoric, da se bodo spustaši razbežali iz sicer močnega XC kluba EnergijaTeam.com. Pa jim ni hudega in ostajajo. Še več, imeli bodo še dva tekmovalca v 4krosu.
energijateam.com

MTB Kočevje
V zvezi s tem mini klubom, ki je letos debitiral in bil zelo uspešen v spustu pri mlajših mladincih, velja omeniti le to, da se govorice, da bo državni prvak v tej kategoriji David Gole prenehal s tekmovanjem, najverjetneje ne bodo uresničile. Njegovi pomisleki so bili finančne narave, klub pa mu pri tem pomaga po svojih najboljših močeh, tako da tega obetavnega mladca ne bomo izgubili.
www.mtbkocevje.si

MTB klub Kranj
Kranjčani bodo žal ostali brez svojega prvega “plejerja”. Matija Čemažar je bil zadnji dve sezoni eden najhitrejših mladincev v spustu. A letos se je dvakrat pošteno razbil in ga (vsaj) drugo leto ne bomo videli an dirkah. “Prekinjam vsaj za eno sezono, enostavno mi manjka motivacije. Že letošnjo sezono sem pridelal dve poškodbi prav zaradi tega, štartal sem brez ciljev, brez želje po dobrem rezultatu. A to ne pomeni, da zapuščam DH, fural bom tripe, videli se bomo tudi v slovenskih bike parkih, mogoče si pridem tudi ogledati kakšno od dirk,” pravi Matija.

Supersnurf (še enkrat)

Vrača se Urban Pogladič, ki se mu je za 2010 sesula “finančna konstrukcija”. Vozil bo Specialized Demo.

Ni še konec!

Sledite nam